Η ιδρυτική επιτροπή του περιοδικού Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» το 1956

Shares

Ο αγαπητός φίλος κ. Μίκης Κοντοτόλιος, από τα εφηβικά του χρόνια ήταν μέλος του ιστορικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», του καθ ημάς πρυτάνεως των συλλόγων του νομού μας, στις εκδηλώσεις του οποίου έδινε το παρόν είτε στα πλαίσια της χορωδίας, είτε στα πλαίσια της Εικαστικής Τέχνης, είτε στο περιοδικό «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». Είχε, λοιπόν, την ευγενή καλοσύνη να μας στείλει μερικές φωτογραφίες, οι οποίες θα περάσουν από την στήλη «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ».

Το 1956 ιδρύθηκε από το τότε διοικητικό συμβούλιο του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» το ομώνυμο περιοδικό, το οποίο σήμερα είναι  πολύτιμη πηγή για ερευνητές για πάμπολλα θέματα ιστορικά, κοινωνικά, λαογραφικά και άλλα, που κυρίως αναφέρονται στην Φλώρινα, στην Μακεδονία μας και στους Ομογενείς μας στον Καναδά, την Αυστραλία και την Αμερική. Το περιοδικό φιλοξένησε άρθρα πολλών διακεκριμένων συγγραφέων. Δυστυχώς, το περιοδικό «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ανέστειλε την έκδοσή του λόγω έλλειψης χρημάτων.

Η φωτογραφία, που μας απέστειλε ο κ. Κοντοτόλιος ελήφθη την ιστορική και εθνική ημέρα 25 Μαρτίου 1956 και απεικονίζει την ιδρυτική επιτροπή του «Περιοδικού».

Είναι: Καθήμενοι από αριστερά: Θωμάς Βράκας, διοικητικός υπάλληλος – δημοσιογράφος της Νομαρχίας Φλωρίνης, Σοφοκλής Τσάπανος, πρόεδρος της Επιτροπής, Υπάλληλος της Τραπέζης της Ελλάδος, Παναγιώτης Παπασταμάτης, Ιατρός – λογοτέχνης, μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών.

Δεύτερη σειρά, όρθιοι από αριστερά: Νικόλαος Λούστας, δημοδιδάσκαλος, συγγραφέας, Γεώργιος Σαπουντζής, υπάλληλος της Τραπέζης Ελλάδος, Ευάγγελος Τυρπένου, Αντιπρόεδρος της επιτροπής, υπάλληλος της Τραπέζης Ελλάδος, Θεόδωρος Βόσδου, δημοσιογράφος, λογοτέχνης, ο οποίος διετέλεσε επί μακρόν χρόνον και υπεύθυνος εκδόσεως του Περιοδικού, Μίκης Κοντοτόλιος, τέως εκφωνητής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ενόπλων Δυνάμεων Φλώρινας και μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Θεόδωρος Βόσδου

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »