Έφυγε ο Χρηστάρας (Μαρκεζίνης)

Shares

Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών ο Χρήστος Μητσόπουλος, γνωστός με το παρατσούκλι «Μαρκεζίνης». Ήταν αγαπητός στους Φλωρινιώτες και ιδιαιτέρως στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας.

Παλαιότερα ο Καστοριανός τερματοφύλακας της γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδος του Ολυμπιακού Πειραιώς Σαργκάνης τον είχε κάνει για κάποιο χρονικό διάστημα «Μασκότ» της ομάδος και ετύγχανε της αγάπης των παικτών και των φιλάθλων του Πειραιά. Η κηδεία του Χρήστου Μητσόπουλου έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Βεύης απ’ όπου κατάγονταν.

Ο Χρηστάρας. Έργο του Βαγγέλη Ταμουτσέλη.

Ο ζωγράφος Βαγγέλης Ταμουτσέλης στην «Κοινωνία αγγέλων», σε συνέντευξή του στον Βένο Μαντουλίδη για το περιοδικό «Αριστοτέλης» στην σειρά πορτρέτων «Τύποι της Φλώρινας» λέει για τον Μαρκεζίνη:

«Αλλά θα σας πω περισσότερα για τον Χρήστο, αυτόν που οι Φλωρινιώτες τον λέμε Μαρκεζίνη. Αυτός δεν είναι γνωστός μόνο στη Φλώρινα, τον ξέρει όλη η Ελλάδα. Και τον αγαπούν όλοι γιατί ξέρει να διασκεδάζει αλλά και να χαρίζει χαρά στους άλλους. Λένε πως ήρθε από τη Βεύη στην πόλη σε άσχημη κατάσταση, επιβίωσε όμως επειδή ήταν ένας ευχάριστος και καλός άνθρωπος»… (περιοδικό Αριστοτέλης, τ. 235-236)

Καλό σου ταξίδι Χρηστάρα…

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »