Η Φιλαρμονική του «Ορφέα» δίνει συναυλία στην Έδεσσα στις 29 Ιουλίου 1928

Shares

Στην περίοδο των ετών 1924 – 1928, όπως σημειώνει ο μαέστρος Παντελής Τριανταφύλλου στο έργο του «Η μουσική κίνησι στη Φλώρινα και η δράσι των νέων της στα χρόνια 1912 – 1942», η ρομαντική και πάντα δροσόλουστη Φλώρινά μας παρουσιάζει μια καταπληκτική και αξιοθαύμαστη μουσική κίνηση. Ο Μ.Σ.Φ. «Ορφεύς» διατηρεί σε καλή φόρμα μια πλήρη φιλαρμονική με σοβαρές αξιώσεις. Είχε πλούσιο ρεπερτόριο από Έλληνες και ξένους συνθέτες.

Ήταν ανά πάσαν στιγμή έτοιμη για εκδηλώσεις για παρελάσεις με τα πιο ενθουσιώδη εμβατήρια. Μαέστρος της ο Αντώνιος Μάρκου καθ? όλα τέλειος και εκτελεσταί καλά κατηρτισμένοι πρόθυμοι και πειθαρχικοί γι΄ αυτό και εντυπωσίαζε σε κάθε εμφάνισή των.

Μια από αυτές τις εμφανίσεις πραγματοποίησαν στην πόλη της Έδεσσας την Κυριακή 29 Ιουλίου 1928 τα μέλη της φιλαρμονικής.

Στην φωτογραφία μας η οποία έχει ληφθεί στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Φλωρίνης (Μεσονησίου), μέλη της φιλαρμονικής φωτογραφίζονται μπροστά από τον σταθμό, πριν την αναχώρησή τους για Έδεσσα, εκείνη την ημέρα.

Για την εκδρομή – εμφάνιση είχε γράψει τότε η εφημερίδα «Έλεγχος», φύλλο 342/Παρασκευή, 3-8-1928 τα εξής:

————————-

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΙΣ ΕΔΕΣΣΑΝ

Προχθές Κυριακήν δια της ταχείας αμαξοστοιχίας εξέδραμεν ο Μουσικός Σύλλογος Φλωρίνης εις Έδεσσαν. Τους Νεαρούς συνώδευσεν ο Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου κ. Γ. Θ. Μόδης* και οι σύμβουλοι κ.κ. Θ. Πύρζας, Π. Σαμαράς και Ν. Σεκέρης και πλείστοι εκδρομείς εκ Φλωρίνης εις Έδεσσαν. Η μπάντα μας έπαιξε διάφορα εκλεκτά τεμάχια αποσπάσασα πολύ δικαίως τα χειροκροτήματα του κοινού της πόλεως. Θεσσαλονικείς εκδρομείς και Εδεσσαίοι πλείστοι συνεχάρησαν επί τούτω τον Πρόεδρον δια την αρτίαν κατάρτησιν της Μουσικής.
Κάθε λοιπόν έπαινος αξίζει εις τους νεαρούς μας οι οποίοι επαξίως αντιπροσώπευσαν την πόλιν μας.

————————-

* Πρόκειται για τον πρώτο εξάδελφο του Μακεδονομάχου και πολιτευτή Γεωργίου Χρ. Μόδη.

Σπύρος Παπαχαρίσης

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »