Μάθημα αστρονομίας στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα την άνοιξη του 1940

Shares

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε προέρχεται, και αυτή, από το αρχείο του Χρήστου Γεωργίου από τη Δροσοπηγή.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Φλώρινας έχοντας στο μέσον τον καθηγητή μαθηματικών Μπαρδάνη, περιμένουν να σκοτεινιάσει για να κάνουν το μάθημα της αστρονομίας. Φωτογραφίζονται σε κάποιο σημείο του λόφου του Αγίου Παντελεήμονα την άνοιξη του 1940.

Όπως σημειώνει ο Χρήστος Γεωργίου στην φωτογραφία εμφανίζονται:

Ξαπλωμένοι στις δυο άκρες από αριστερά Χρήστος Πετκόπουλος και Τάκης Δημητριάδης.

Δεύτερη σειρά καθιστοί από αριστερά: Ηλίας Γιαννούλης, Θανάσης Κηπουρός, Τάκης Παπαδόπουλος, Αζάς, ο καθηγητής Μπαρδάνης, ο Παπαδόπουλος από την Πρέσπα και ο Πέτρος Σουλίδης από την Υδρούσα.

Τρίτη σειρά καθιστοί από αριστερά: Κώστας Καμπούρης από τον Τροπαιούχο, Κώστας Νικολαΐδης, γιος του καθηγητή της γυμναστικής, πίσω του ο Χρήστος Γεωργίου, ακολουθεί ο Φιλώτας Πλατής και ο Κώστας Αργυρόπουλος.

Όρθιοι από αριστερά: Κώστας Σαββίδης από το Αρμενοχώρι, ο Τσιώνας, ο Θανάσης Παπατριανταφύλλου, ο Πυρίτας, ο Ανέστης Φίσκας, μόλις διακρίνεται το κεφάλι του, ο Βελουδάκης χωρίς πηλήκιο, ο Βέγλης, μόλις διακρίνεται το κεφάλι του, πίσω του ο Κουρούκλης, ο Κύρκος, ο Κώστας Τσώτσος χωρίς πιλήκιο. Πίσω του ο Σταύρος Χρήστου από την Κάτω Υδρούσα, ο Μιχάλης Σερβίνης από την Αγία Παρασκευή, πίσω του ο Αρχιμήδης Μουρατίδης χωρίς πηλήκιο, ο Βοσδοβίτσης χωρίς πηλήκιο, ο Φάνης Πραπαβέσης, Φόρης Κυριαζής, ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος. Ο Τάκης Σημαντήρας και Τάκης Γκέρκας.

Σπύ.Παπ.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »