Μαθητούδια του 1954-55 τραγουδούν σε σχολική γιορτή

Shares

Θα γυρίσουμε τους δείκτες του χρόνου 55 χρόνια πίσω. Στο 1954-1955. Σε μια σχολική γιορτή του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλεώς μας. Πέντε μαθητές της 1ης τάξεως τραγουδούν προς τέρψη των γονέων, που τους καμαρώνουν και τους χειροκροτούν.

Οι τρίτος και πέμπτος κρατούν αυτοκίνητα και ο τέταρτος ένα τετρακινητήριο αεροπλάνο, σπάνια δώρα για εκείνη την εποχή. Κατά την οποία δεν είχε εφευρεθεί ακόμα το μακρύ παντελόνι για τα αγόρια.

Έτσι οι δύο πρώτοι από αριστερά, ο Χαράλαμπος Μποντζίδης, ο οποίος ύστερα από μερικές δεκάδες χρόνια, αντιπροσώπευσε τον Νομό μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και ο Παύλος Βέικος, ο οποίος σήμερα, ως απόγονος της οικογενείας Βέϊκου, που ήταν πρωτοπόρα στην παρασκευή γλυκών κουταλιού, συνεχίζει το προπατορικό επάγγελμα του παραγωγού γλυκών κουταλιού, φορούν κοντά παντελονάκια, που τα συγκρατούν τιραντούλες, ενώ οι άλλοι τρεις της παρέας, ο Αντώνιος Αϊδινίου και ο Νίκος Αθανασίου, γιος του αρχιψάλτη της πόλεώς μας Λάκη Αθανασίου και ο αγνώστου ονοματεπωνύμου – γιος ενός αξιωματούχου της Χωροφυλακής, που υπηρετούσε τότε στην Φλώρινα, από τα Γρεβενά, φορούσαν επίσης κοντά παντελονάκια, χωρίς όμως τιράντες.

Έτσι ήταν τότε η “μόδα” για τους μικρούς. Απαραίτητα, όμως, ήσαν και τα άσπρα καλτσάκια για να συμπληρωθεί το ντύσιμο του λιλιπούτειων τραγουδιστών. Χρόνια ωραία και ξέγνοιαστα για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς, γιατί εκείνη την μακρινή εποχή οι απαιτήσεις των παιδιών ήσαν περιορισμένες.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »