Το εξ΄Αλώνων χορευτικό συγκρότημα του «Αριστοτέλη» το 1958

Shares

Το 1958 οι Αλωνιώτες χορευτές και χορεύτριες έχουν ήδη συγκροτημένο σχήμα το οποίο με ιδρυτή τον Σίμο Κωνσταντίνου εκπροσωπεί την περιοχή μας αλλά και τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης», σε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1958, στην διάρκεια της 23ης Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο των εκεί καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, το χορευτικό σχήμα υπό την «σκέπη» του ΦΣΦΑ θα πραγματοποιήσει δυο εξαιρετικές εμφανίσεις.

Αντιγράφουμε από το φύλλο 90/1261 – 27/9/1958 της «Ελληνικής Φωνής» το σχετικό ρεπορτάζ:

—————————————

Εις την Έκθεσιν Θεσσαλονίκης
ΚΑΤΕΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗ ΤΟ ΕΞ ΑΛΩΝΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ»

Τας εσπέρας της 20ης και 21ης Σεπτεμβρίου από της εξέδρας των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ενεφανίσθη το περίφημο εξ Αλώνων χορευτικόν συγκρότημα του Φ.Σ.Φ. «Αριστοτέλης». Και εις τας δύο εμφανίσεις των οι χορευταί μας κατεχειροκροτήθησαν υπό χιλιάδων επισκεπτών της εκθέσεως. Ιδιαιτέραν εντύπωσιν έκαμαν πρωτοχορευτής κ. Σ. Κωνσταντίνου και ο κλαρινίστας Μπάρμπα Πάνος.

Είναι άξιοι συγχαρητηρίων και η διοίκησις του Αριστοτέλους και οι χορευταί και αι χορεύτριαι και οι οργανοπαίκται δια την άψογον αυτήν εμφάνισίν των.

—————————————

Στις αναμνηστικές φωτογραφίες τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΣΦΑτην ημέρα εκείνης της εμφάνισης.

Σπύρος Παπαχαρίσης

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »