Τα εγκαίνια του καταφυγίου του ΕΟΣ στην Βίγλα Πισοδερίου το 1963

Shares

Την Κυριακή στις 7 Ιουλίου 1963 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του καταφυγίου του παραρτήματος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Φλώρινας στην θέση Βίγλα Πισοδερίου.

Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας, Αρχιμανδρίτης Γερμανός Χρηστίδης. Στην συνέχεια θα μιλήσει ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Φλώρινας, Λάζαρος Γούναρης καθώς και ο τότε Δήμαρχος Φλώρινας, Γεώργιος Θεοδοσίου. Την κορδέλα των εγκαινίων θα κόψει ο Νομάρχης Φλώρινας Μάτσος.

Στην «Φωνή της Φλωρίνης» διαβάζουμε ότι το έργο «οφείλεται καθ΄ ολοκληρίαν εις τας ενεργείας και το ενδιαφέρον του πρώην Υπουργού και βουλευτού του Νομού μας κ. Δημ. Μακρή».

Στα εγκαίνια είχαν παραστεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΣ Φλώρινας, Γούναρης, Τυρπένου, Χαραλαμπίδης, Καράντζας, Κωνσταντίνου, Σουλτανός και Μυρωνίδης.

Οι φωτογραφίες μας προέρχονται από το Ιστορικό Αρχείο του ΦΣΦΑ ? συλλογή Γ. Θεοδοσίου.

Στην κύρια φωτογραφία της ανάρτησής μας ο τότε Δήμαρχος Γεώργιος Θεοδοσίου διαβάζει την ομιλία του. Πίσω του στέκεται ο Λάζαρος Γούναρης, πρόεδρος του ΕΟΣ Φλώρινας. Αριστερά ο Αρχιμανδρίτης Γερμανός Χρηστίδης (Παπαχρηστίδης) και ο Νομάρχης Φλώρινας Μάτσος.

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης

Πηγή: «Φωνή της Φλωρίνης», φύλλο 69/20-7-1963

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »