Εκδρομή σπουδαστών της Μέσης Τεχνικής Σχολής Φλώρινας εις την ωραίαν Κρήτην το 1974

Shares

ekdromi_kriti_mesi_texniki_sxoli_florinas_1974

Με τον παραπάνω τίτλο, σε πρωτοσέλιδο της τοπικής «Φωνής της Φλωρίνης»*, διαβάζουμε το ρεπορτάζ για την εκδρομή που πραγματοποίησαν οι δευτεροετείς σπουδαστές και σπουδάστριες της Μέσης Τεχνικής Σχολής Φλώρινας στην Κρήτη τον Μάιο του 1974.

Το σχετικό δημοσίευμα έχει ως εξής:

Εκδρομή σπουδαστών της Μέσης Τεχνικής Σχολής εις την ωραίαν Κρήτην

Οι δευτεροετείς σπουδασταί της Δημοσίας Μέσης Τεχνικής Σχολής Εργοδηγών Φλωρίνης επραγματοποίησαν εξαήμερον εθνικομορφωτικήν εκδρομήν εις την Εύανδρον Κρήτην, συνοδευόμενοι υπό του διευθυντού της Σχολής και ενός καθηγητού.
Συγκεκριμένως οι σπουδασταί επεσκέφθησαν αλληλοδιαδόχως το Ηράκλειον, την Κνωσσόν, το οροπέδιον του Λασιθίου, την Νεάπολιν, τον Άγιον Νικόλαον, τα Μάλλια, την Φαιστόν, τα Μάταλα, το Σπήλι, την περίφημον Μονήν του Αρκαδίου, το Ρέθυμνον, τα Χανιά, το Ακρωτήρι, το Μάλεμε και τις Μουρνιές.
Εις κάθε τόπον εθαύμασαν όλα τα αξιοθέατα, ιδιαιτέρως δε εις την αρχαίαν Κνωσσόν, όπου ήλθον εις επαφήν μ΄ έναν μακρινόν αλλά σημαντικόν ελληνικόν πολιτσιμόν, εις την ιστροικήν Μονήν του Αρακδίου, το ολοκαύτωμα της οποίας, την 8 Νοεμβρίου 1886, αποτελεί θαυμαστόν δείγμα πατριδολατρείας και αγάπης προς την ελευθερίαν, και εις το Ακρωτήρι, όπου ο τάφος του μεγάλου Κρητικού πολιτικού Ελευθερίου Βενιζέλου.
Αι εντυπώσεις των σπουδαστών από την εκπαιδευτικήν των εκδρομήν εις την ωραίαν Κρήτην είναι άρισται, παντοιοτρόπως δε εξέφρασαν τας ευχαριστίας των προς τον διευθυντήν της Σχολής δια την πραγματοποίησιν αυτής.

Στην αναμνηστική φωτογραφία οι σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής με τους συνοδούς καθηγητές στην Μονή Αρκαδίου.

Για την έναρξη λειτουργίας της Μέσης Τεχνικής Σχολής Φλώρινας μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης

* «Φωνή της Φλωρίνης», φ. 17-5-1974

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »