Θεατρική παράσταση του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» τον Μάρτιο του 1953

Shares

Γράφει ο Θεόδωρος Βόσδου |

Στο διάβα των καλλιτεχνικών του δραστηριοτήτων του ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» (ιδρύθηκε στα τέλη Ιουνίου του 1941), συγκρότησε και θεατρική ομάδα, η οποία παρουσίαζε θεατρικές δημιουργίες Ελλήνων θεατρικογράφων, αλλά και Φλωρινιωτών, όχι μόνο στην Φλώρινα αλλά και σε άλλες γειτονικές πόλεις, ακόμη και στην Θεσσαλονίκη.

Ανατρέχοντας, λοιπόν, στο παρελθόν, σταθήκαμε σε μια θεατρική ομάδα, η οποία παρουσίασε στην πόλη μας, τον Μάρτιο του 1953, με θαυμαστή επιτυχία, στην αίθουσα του τότε κινηματογράφου «ΝΕΑ ΕΛΛΑΣ», το θεατρικό έργο του αείμνηστου, πια, Φλωρινιώτη ποιητή και συγγραφέα Χάρη Γρηγορίου, με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ», ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του Τορόντο του Καναδά, όπου η καλλιτεχνική και πατριωτική δράση του, ως μέλους και προέδρου του εκεί Συλλόγου Φλωριναίων και βασικού στελέχους της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και Καναδά, ήταν πλουσιότατη. Το θεατρικό έργο παρουσιάστηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της Εβδομάδος του Δασκάλου.

Στην φωτογραφία μας είναι μέλη του θιάσου και μέλη της διοικήσεώς του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»:

Όρθιοι από αριστερά: Αθανάσιος Δερματάς, Ρούλη Κοζάρη, Γεώργιος Θεοδοσίου, ο συγγραφέας Χάρης Γρηγορίου, Στέργιος Τριανταφυλλίδης, Βούλα Λούστα, που δραστηριοποιείται στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, Ελισώ Φωτιάδου, Κώστας Ζήκος, ο οποίος συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις ου συλλόγου, Πέτρος Νεδελκόπουλος, πρόεδρος του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» το 1953, Βαλεντίνη Μούζα, ο τότε δημοσιογράφος Παντελής Κοϊδης.

Καθήμενοι από αριστερά: Γεώργιος Καραδαγλής, Θέμις Γροσδούλης, ο οποίος επίσης συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις του συλλόγου, ως πρωταγωνιστής, Τάκος Μπεδίστης και Νάκης Λάζου.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ποίοι αποτελούσαν το 1953 το εποπτικό και το διοικητικό συμβούλιο του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»:

Εποπτικό Συμβούλιο: Σπυρίδων Λυμπέρης, Χαράλαμπος Αγακίδης, Γεώργιος Λούστας.

Διοικητικό Συμβούλιο: Πρόεδρος Πέτρος Νεδελκόπουλος, α’ αντιπρόεδρος Αθανάσιος Δερματάς, β’ αντιπρόεδρος Ζαχαρούλα Ταχούλα (Θεοδοσίου), γενικός γραμματέας Γεώργιος Καραδακλής, ταμίας Πλάτων Παπαδάκης, έφορος Γεώργιος Θεοδοσίου, σύμβουλοι Νίτσα Γούνα, Στέργιος Κούλης, Βούλα Λούστα.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »