Γιορτή αποφοίτησης στο Α Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας το έτος 1969

Shares

Γράφει η Γεωργία Οικονομίδου – Λιαντζάκη |

Μια παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία, είναι ικανή να σε βγάλει για ώρα εκτός τόπου και χρόνου και να ξαναζήσεις αστραπιαία, την στιγμή, την μέρα, τον χώρο, να θυμηθείς και παραμικρές λεπτομέρειες.

Η φωτογραφία είναι από τον Ιούνιο του 1969, στην σκηνή του Α΄Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας. Η χρονιά τελείωσε και μαζί και το Δημοτικό Σχολείο, που αποχαιρετήσαμε με αυτή την γιορτή. Συγκίνηση, αγωνία για το… Γυμνάσιο που μας περίμενε [τότε υπήρχαν και εισαγωγικές εξετάσεις], αλλά και χαρά, για ένα καινούργιο αύριο, ενδιαφέρον και προκλητικό, μετά φυσικά από τις θερινές διακοπές, που άρχιζαν την επόμενη μέρα.

Έχοντας κατ’ αποκλειστικότητα τον ρόλο της Ελλάδας, αφιερώνω την φωτογραφία, σε όλες τις συμμαθήτριες μου και εύχομαι όπου και αν βρίσκονται, να είναι πάντα καλά… και να μην ξεχνούν!!!

Από αριστερά Παπαγεωργίου Μαρία, Βόικου Παρασκευή, Λιούκρη Αλέκα, Μίχτη Αννα [πίσω], Οικονομίδου Γεωργία (Ελλάδα), Φωτεινού Δανάη [πίσω], Παπαδοπούλου Πόπη, Κίζου Καίτη [πίσω], Ανθυμίδου Μαίρη, Σαχινίδου Αρετή.

Ας γυρίζουμε πιο συχνά το ρολόι του χρόνου πίσω. Μας υπενθυμίζει, πόσες υπέροχες, τρυφερές αλλά και ολοζώντανες αναμνήσεις φυλάει ευλαβικά η καρδιά μας!

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »