Το Θεατρικό του «Αριστοτέλη» στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας το 1985

Shares

Γράφει ο Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης |

Είναι γνωστή σε όλους τους Φλωρινιώτες, και όχι μόνο, η αδιάλειπτη λειτουργία από το 1941 του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης». Οι εκδηλώσεις του, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, μπορούν να μετρηθούν πλέον σε χιλιάδες. Το ίδιο και τα μέλη του που έχουν λάβει μέρος σε αυτές συμμετέχοντας στα τμήματά του. Τμήματα στα οποία θεραπεύονταν και θεραπεύονται ποικίλες μορφές πολιτισμού.

Στην μακρόχρονη αυτή πορεία του ο σύλλογος στήριξε ενεργά και οποιαδήποτε προσπάθεια της αρχής, Δημοτικής ή Νομαρχιακής στην προβολή του τόπου μέσω εκδηλώσεων θεατρικών, μουσικών, εικαστικών κ.λπ.

Η συμμετοχή των τμημάτων του «Αριστοτέλη» είναι εξίσου σημαντική και στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη της Φλώρινας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Πολλές φορές μάλιστα ο ρόλος του συλλόγου υπήρξε και συντονιστικός.

Σε μια από αυτές τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις αναφέρεται η παρούσα φωτογραφική αναδρομή. Πρόκειται για τη συμμετοχή του Θεατρικού Τμήματος του συλλόγου στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας τον Αύγουστο του 1985.

Το Θεατρικό Τμήμα την Παρασκευή 16 Αυγούστου 1985 στην αίθουσα του κινηματογράφου «Ελληνίς» παρουσίασε σε σκηνοθεσία και διδασκαλία του μέλους του συλλόγου Χρήστου Καϊμάρα δύο μονόπρακτα. Και τα δυο έργα του Δημήτρη Ψαθά. «Οι τρελοί της εποχής» και «Η γαλάζια χελώνα».

Τους ρόλους του πρώτου έργου είχαν οι: Άρης Παυλίδης (γιατρός), Τασούλα Σόντη (κυρία), Βασούλα Γαζή (α’ τρελή), Λένα Νιτσάγια (β’ τρελή), Φωφώ Τσαπαρή (γ’ τρελή), Ξένια Καϊμάρα (δ’ τρελή), Λίλα Τάχου (ε’ τρελή), Κάτια Καλλίνη (στ’ τρελή).

Στο δεύτερο έργο τους ρόλους είχαν οι: Λένα Νιτσάγια (Ζωζώ), Βασούλα Γαζή (Λιλή), Φωφώ Τσαπαρή (Αννούλα), Αθανάσιος Παπαδημητρίου (Φλωράς), Ξένια Καϊμάρα (υπηρέτρια), Τασούλα Σόντη (Φιφή), Άρης Παυλίδης (Μετρ), Δημήτρης Μηλώσης (Χρήστος).

Τα σκηνικά των παραστάσεων είχε επιμεληθεί ο υπάλληλος γραμματείας, η ψυχή του συλλόγου, ο αείμνηστος Σταύρος Σταυριανόπουλος. Τα έπιπλα σκηνής ήταν προσφορά του Λάζαρου Τραϊανίδη.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το ιστορικό αρχείο του Φ.Σ.Φ.Α.

Μπορείτε να κατεβάσετε τις παραπάνω φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »