Η σημαία του Γυμνασίου Αρρένων Φλώρινας του σχολικού έτους 1957-1958

Shares

Σε διάστημα δέκα περίπου ημερών στη πόλη μας γίνονται δύο παρελάσεις για να τιμηθούν οι αγώνες του Βορειοηπειρωτικού Έπους και η Απελευθέρωση της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό.

Είναι μία ευκαιρία για να θαυμάσεις και να χειροκροτήσεις τα νιάτα, τους μαθητές.

Των μαθητικών τμημάτων της παρέλασης ηγείται η σημαία, την οποία φέρει ο μαθητής της μεγαλύτερης τάξης με την μεγαλύτερη βαθμολογία και παραστάτες είναι μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου, επίσης με την μεγαλύτερη βαθμολογία.

Την σχολική χρονιά 1957-1958 στο Γυμνάσιο Αρρένων Φλώρινας σημαιοφόρος ήταν ο τελειόφοιτος τότε Μιχάλης Λιάκος, συνταξιούχος ιατρός Ε.Σ.Υ. και πρώην αντινομάρχης Θεσσαλονίκης, έχοντας στα δεξιά του παραστάτη τον συνταξιούχο δικηγόρο Σπύρο Αλεξίδη και αριστερά του τον πολιτικό μηχανικό Ζήση Κούλη. Παραστάτες στην πίσω σειρά είναι ο Νικόλαος Βακάλης, υποστράτηγος υγειονομικού ε.α. και καθηγητής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ο καρδιολόγος (+) Στάθης Μαυρόπουλος και ο Παύλος Κοΐδης, ομότιμος καθηγητής Κτηνιατρικής Α.Π.Θ.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, που μας παραχώρησε ο κ. Αντώνης Άσπρος και τον ευχαριστούμε, πολλοί Φλωρινιώτες παρακολούθησαν την παρέλαση που, τότε, γινόταν στον κεντρικό δρόμο της πόλης μας. Όπως βλέπουμε, οι μαθητές φορούσαν σακάκι και το γνωστό στους παλαιότερους πηλίκιο με την «πάνσοφη» κουκουβάγια.

πηγή: «Φωνή της Φλωρίνης», φ. 2746/3-11-2017

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »