Φλωρινιώτες «υπηρέτες» της ενημέρωσης

Shares

Οι εφημερίδες της επαρχίας είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις τοπικές κοινωνίες, με τα γεγονότα και τις αγωνίες των πολιτών.

Ενημερώνουν, αναδεικνύουν ζητήματα και συμβάλλουν στην προώθηση τους.

Κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στην δίνη των καταστάσεων καθώς στήριγμα τους ήταν, και είναι, η εμπιστοσύνη των αναγνωστών. Και θα συνεχίσουν το λειτούργημα τους παρά τα πλήγματα που δέχονται ακόμα και σήμερα, που η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου επιχειρεί να αφανίσει τον επαρχιακό τύπο (όπως είχαμε δημοσιεύσει στο προηγούμενο φύλλο μας).

Βέβαια, την διαχρονική καταξίωση του ο επαρχιακός τύπος την οφείλει σε αυτούς, εκδότες, δημοσιογράφους, τυπογράφους, που πραγματικά υπήρξαν «υπηρέτες» της ενημέρωσης.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 φωτογραφίζονται έξω από το κέντρο «Ακρόπολη», προφανώς μετά από κάποια εκδήλωση που είχε διοργανωθεί στο ονομαστό εκείνη την εποχή κέντρο, ορισμένοι από τους «υπηρέτες» του τύπου της Φλώρινας, της ενημέρωσης των Φλωρινιωτών εκείνης της εποχής.

Όπως αναφέρεται στο τοπικό «Έθνος», όπου είχε δημοσιευθεί, από αριστερά διακρίνονται: Σάκης (Αθανάσιος) Γεωργιάδης (πατέρας του βουλευτή και τ. υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη), Θωμάς Βράκας, Καλφέλης, δημοσιογράφος – ταξιδιωτικός πράκτορας, Στέφανος Κωνσταντινίδης, εκδότης του τοπικού ιστορικού «Έθνους» και Θεόδωρος Βόσδου, δημοσιογράφος τότε στην «Ελληνική Φωνή» του Δημητρίου Τσώγκου και κατόπιν δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιάννη Βράκα, γιο του Θωμά Βράκα, «υπηρέτης» και αυτός του τύπου, για την παραχώρηση της φωτογραφίας.


Πηγή: «Φωνή της Φλωρίνης», φύλλο 2731/7-7-2017

 

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »