Απόφοιτες του Γυμνασίου Θηλέων Φλωρίνης 1935-1936

Shares

Θα γυρίσουμε τους δείκτες του χρόνου πίσω και θα φθάσουμε στο 1935 – 1936, δηλαδή 70 χρόνια πίσω, για να συναντήσουμε, φωτογραφικώς, τις 7 απόφοιτες του Γυμνασίου Θηλέων Φλωρίνης, της περιόδου 1935-1936, στην τελευταία αποχαιρετιστήρια στιγμή της μαθητικής τους ζωής. Η φωτογραφία, κατά πάσα πιθανότητα, “τραβήχθηκε” στα σκαλοπάτια του δεύτερου δημοτικού σχολείου.

Οι μαθήτριες φορούν άσπρες ποδιές, γιατί προφανώς, ανάμεσα στα μαθήματά τους περιλαμβάνονταν και μαθήματα οικοκυρικών, ενώ τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση. Η σύνθεση των μαθητριών είναι σχεδόν “οικουμενική”.

Έτσι στην πρώτη σειρά από αριστερά είναι: Πυρίτα Καλλιόπη, Μοναστηριώτισσα, Συμεωνίδου Σοφία, Ποντία, Μαρίκα Κοντίδου, Μοναστηριώτισσα, Αγακίδου (Γαλάνη) Αγγελική, Μικρασιάτισσα, Άσπρου (Τούση) Θωμαή, Μοναστηριώτισσα.

Δεύτερη σειρά: Χατζηευφραιμίδου (Μπασματζή) Σοφία, Μικρασιάτισσα, ο καθηγητής, αγνώστου ονοματεπωνύμου, και στο μέσο με τα μαύρα η Μένη Καβαδέλα, ανεψιά του Μητροπολίτου Φλωρίνης Χρυσοστόμου Καβουρίδη (1926 – 1932), μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Παλαιοημερολογητών Ελλάδος, η οποία σκοτώθηκε στην Αθήνα το 1940 – 41, από αδέσποτη σφαίρα.

Την φωτογραφία και τα στοιχεία του κειμένου, μας τα παρεχώρησε ευγενώς ο κ. Βασίλειος Τούσης.

Τον ευχαριστούμε.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »