Η ανδρική χορωδία του “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ” το 1970

Shares

Γνωστή είναι σε όλους μας η πολύπλευρη και πέραν για πέρα αξιόλογη πολιτιστική, και όχι μόνο, δράση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”. Γι’ αυτό και δεν θα αναφερθούμε σ’ αυτήν. Θα πούμε, όμως, για μια ακόμη φορά ότι ο “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” είναι ο πρύτανης των πολιτιστικών φορέων του νομού μας. Παρά ταύτα, τελευταία ο “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” αγωνίζεται να κρατηθεί στην ζωή, μη έχοντας τους απαιτούμενους προς τούτο χρηματικούς πόρους. Συντηρείται μόνο από διάφορες δωρεές καλών φίλων του Συλλόγου.

Πριν 6-7 μήνες περίπου είχε διαφανεί μία ελπιδοφόρα ακτίνα στον ορίζοντα, η οποία, όμως, μέχρι σήμερα δεν μετετράπει σε “φως ιλαρόν” για να φωτίσει τον σύλλογο και τους διοικούντες αυτόν και να τους δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουν το πλούσιο πολιτιστικό αλλά παράλληλα και εθνικό του έργο, που ξεκίνησε στις χαλεπές ημέρες της κατοχής, τον Ιούνιο του 1941.
Περιμένει, λοιπόν, ο “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” και μαζί του και όλοι εμείς οι παλιοί και νεότεροι Αριστοτελικοί, το “Ιλαρόν φως” της ανακάμψεως του Συλλόγου. Είθε.
Η φωτογραφία μας, την οποία μας την παρεχώρησε ευγενώς ο κ. Στέφανος Λάζου, τον οποίον και ευχαριστούμε, είναι παρμένη στα σκαλιά του Πνευματικού Κέντρου της πόλεώς μας, όπου τότε είχε την έδρα του ο “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”, ύστερα από μία εκδήλωση της ανδρικής χορωδίας του, το 1970. Η χορωδία είναι πλαισιωμένη από το τότε διοικητικό συμβούλιο, με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Μαζάρη.

Είναι:
Πρώτη σειρά από κάτω:
Φώτης Γκίλου, Τηλέμαχος Μούλης, Ακύλας Μήτκας, Ανδρέας Μπέϊκος, Αλέξανδρος Μαζάρης, Ευάγγελος Τυρπένου, Ιωάννης Μιμιλίδης.

Δεύτερη σειρά:
Γεώργιος Μπέϊκος, Τάκης Κάϊκος, Στέργιος Αδάμ, Ευάγγελος Λιούλιος, Ανέστης Διαμαντόπουλος, Θεόφιλος Αριστείδου, Λάζαρος Μέλλιος, Στέφανος Ιωαννίδης, άγνωστος, Χρήστος Καϊμάρας.

Τρίτη σειρά:
Περικλής Φίσκας, άγνωστος, Χρήστος Αναγνωστόπουλος, Ευάγγελος Καπουλίτσας, Ιωάννης Παπαγεωργίου, Νίκος Ασίκης, Ιωάννης Γιαννόπουλος,  Χαράλαμπος Χρυσοχοϊδης, Πλάτων Πηλείδης, άγνωστος, Σταύρος Καλαούζης, Νίκος Καράντζας.

Τέταρτη σειρά: Άγνωστος, άγνωστος, Χρήστος Αλεξίου, Κώστας Γλάμνας, Θωμάς Μούλης, άγνωστος ο μόλις διακρινόμενος, Ιωάννης Φίσκας, άγνωστος, Ιωάννης Σχοινάς, Στέφανος Τελαλίδης, Βασίλειος Οικονομίδης.

Πέμπτη σειρά: Σπύρος Αλεξίδης, άγνωστος, ο τότε μαέστρος Αχίλλης Βασιλειάδης, άγνωστος, άγνωστος, άγνωστος, Παύλος Βαφειάδης, άγνωστος, άγνωστος. Δίπλα στην κολώνα ο Τάκης Δημητριάδης και ο Νάκης Λάζου.

Οι τόσοι πολλοί άγνωστοι είναι χορωδοί της χορωδίας του “Θερμαϊκού” Θεσσαλονίκης, τους οποίους είχε προσκαλέσει ο μαέστρος και του “Θερμαϊκού” Βασιλειάδης, για ενίσχυση ορισμένων φωνών της δικής μας χορωδίας.
Να σημειωθεί ότι μερικοί από τους χορωδούς, φυσικά λίγοι, είναι μέλη και της σημερινής μικτής πλέον χορωδίας του “Αριστοτέλη”, υπό τον γεραρό μαέστρο Μίμη Μούσιο.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »