Η Αθλητική Ένωση Κουρείου (ΑΕΚ) του 1968

To florinapast με πολύ χαρά ξεκινά τη δημοσίευση φωτογραφιών και κειμένων από το αρχείο του καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Γιώργου Ανθόπουλου που ευγενικά μας απέστειλε.

Η πρώτη φωτογραφία είναι πολύ χαρακτηριστική της εποχής και δηλωτική του ενδιαφέροντος και της αγάπης για τον αθλητισμό – χωρίς φανέλες και σχετικές υποδομές – που είχαν οι νέοι τότε. Το κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία είναι επίσης του Γιώργου Ανθόπουλου τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Για το florinapast,
Σπύρος Παπαχαρίσης

Η Αθλητική Ένωση Κουρείου (ΑΕΚ) του 1968

Το 1968 δημιουργήθηκε η ανεπίσημη ποδοσφαιρική ομάδα Αθλητική Ένωση Κουρείου (ΑΕΚ), με κύριο εμπνευστή και ιδρυτή τον αείμνηστο κουρέα, ορειβάτη και ερασιτέχνη φωτογράφο Βασίλη Αγγελίδη.

Η ομάδα είχε έδρα της το παλιό γήπεδο της Γεωργικής σχολής, όπου έκανε τις προπονήσεις και  έδινε αγώνες με γειτονιές από τη Φλώρινα. Δεν συμμετείχε ποτέ σε επίσημο πρωτάθλημα κυρίως γιατί πολλοί παίκτες της ήταν ήδη ποδοσφαιριστές του Νικηφόρου Φλώρινας με υποχρεώσεις στη Β΄ Εθνική κατηγορία (Κακιούσης, Ανθόπουλος, Δράμπης, Μούλελης και Γιαννάτσης).

Η δομή της ήταν καθαρά της παρέας, αλλά με επαγγελματική για την εποχή οργάνωση, πρότυπο για τα τότε επίσημα σωματεία. Δυστυχώς εξ αιτίας των σπουδών παικτών της, αποδεκατίστηκε και διαλύθηκε γρήγορα, άφησε όμως ξεχωριστές αναμνήσεις για την ποιότητα , το ήθος  και την σοβαρότητα στους αγώνες. Σημειώνουμε ότι η ομάδα ήταν όλα τα χρόνια ύπαρξης της αήττητη.

Φωτογραφία:

Όρθιοι από αριστερά: Κακιούσης Κων/νος, Ανθόπουλος Γεώργιος, Κοϊδης Ηλίας, Παρίσης Παντελής, Γκερσάνης Ναούμης.
Καθιστοί: Γιαννόπουλος Γρηγόρης, Αγγελίδης Βασίλης (κουρέας), Δράμπης Κωνσταντίνος, Μούλελης Βασίλης και Γιαννάτσης Ηλίας.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »