H Tετάρτη τάξη του Γυμνασίου Θηλέων Φλωρίνης το 1943

Shares

Από την αστείρευτη σε ενδιαφέροντα κείμενα κ. Αντιγόνη Λ. Τσάμη, λάβαμε την δημοσιευομένη φωτογραφία και το σύντομο σημείωμά της που αναφέρεται σε αυτήν.

Η κ. Τσάμη γράφει: Στην φωτογραφία είναι οι μαθήτριες της τετάρτης τάξης του εξαταξίου Γυμνασίου Θηλέων, με τους καθηγητές τους. Αναγνώρισα την καθηγήτρια Λουκίδου, η οποία ήταν πολύ αυστηρή. Μας δίδασκε χειροτεχνία, κέντημα, πλέξιμο, παρασκευή γλυκών. Είναι παρμένη το 1943, λίγους μήνες πριν πεθάνει η αδελφή μου Ξανθίππη, την οποία βλέπω στην φωτογραφία και ξυπνούν θλιβερές αναμνήσεις.

Σημείωση συντάκτη της στήλης: Από το σύνολο των εικονιζόμενων μαθητριών, με την βοήθεια παλαιών συμμαθητριών τους, αναγνωρίσαμε τις παρακάτω:

Ζαχαρούλα Χάσου, Αφροδίτη Κοζάρη, Τζένη Πλατή, Ελένη Σάββα, Γκιλοπούλου, Λίτσα Καϊμάρα, Κηπουρού, Σούλα Μακεδόνα, Ζωή Γιαννάκη, Φανή Παπαδημητρίου, Ελένη Ευθυμιάδου, Αλεξάνδρα Γεωργιάδου, Άννα Χουβαρδά, Σία Χατζηλία, Βασιλική Αφεζόλη, Λευκή Αλεξίου (;), Αυγούλα Μήτκα, Γρηγορίου Δήμητρα, Χρυσαυγή Κάϊκου, Ζαχαρούλα Γεωργάκη (;), Κεσίδου Αλεξάνδρα, Καψίδου (;).

Ψηλά κοντά στην Καϊμάρα, είναι η αυστηρή, όπως σημειώνει η κ. Τσάμη, καθηγήτρια τεχνικών Λουκίδου, ακριβώς δε κάτω από αυτήν είναι ο καθηγητής Πράσινος, τον οποίον είχε καθηγητή και ο γράφων. Παρακαλούμε τις αναγνώστριές μας να μας γνωστοποιήσουν τα ονόματα όσων τυχόν αναγνώρισαν. Ευχαριστούμε.

Θεόδωρος Βόσδου
Φωνή της Φλωρίνης φ.2351/11-9-2009

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »