Η εκατονταετηρίδα του Ερυθρού Σταυρού στη Φλώρινα το 1963

Shares

fpees3

Το 1963 εορτάστηκε με λαμπρότητα στο Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η Εκατονταετηρίδα του Ερυθρού Σταυρού (Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου)

Ο εορτασμός της 100ετηρίδος είχε λάβει χώρα στο τότε Εθνικό Οικοτροφείο και στην τοπική εφημερίδα «Φωνή της Φλωρίνης» δημοσιεύθηκε σχετικό ρεπορτάζ στο φύλλο 59 της 11ης Μαΐου 1963 με τίτλο: «Με θαυμασίαν ομιλίαν του του Ιατρού κ. Μπέικου εωρτάσθη η 100ετηρίς του Ερυθρού Σταυρού» το οποίο έχει ως εξής:

Παρουσία των τοπικών αρχών, του επιστημονικού κόσμου και πλείστων συμπολιτών έλαβε χώραν την παρελθούσαν Τετάρτην και ώραν 7 μ.μ. εις την αίθουσαν του Εθνικού Οικοτροφείου εορτασμός επί τη συμπληρώσει 100 ετών από της ιδρύσεως του Ερυθρού Σταυρού, διοργανωθείς υπό του τμήματος Φλωρίνης του Ε.Ε.Σ. Κατά τον εορτασμόν ωμίλησεν θαυμάσια, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Φλωρίνης ιατρός κ. Ανδρέας Μπέικος, ο οποίος με σαφήνειαν, γλαφυρότητα και παραστατικά στοιχεία ανέλυσε τον υψηλόν κοινωνικόν σκοπόν ως και το υπέροχον και θεάρεστον έργον του Ερυθρού Σταυρού και γενικώτερον και του Ελληνικού τοιούτου. Εις το τέλος ο κ. Μπέικος εδέχθη τα συγχαρητήρια των επισήμων και των λοιπών παραστάντων.

Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται στο βήμα ο Ιατρός Ανδρέας Μπέικος, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος της Φλώρινας επί 42 συναπτά έτη καθώς υπήρξε μέλος των πρώτων ιατρικών ομάδων που δίδαξαν τις Εθελόντριες του Τμήματος.

fpees2

Στην δεύτερη φωτογραφία διακρίνεται στο μέσον ο τότε Νομάρχης Φλώρινας Παναγιώτης Μάτσος και δίπλα του (δεξιά) η εθελόντρια του ΕΕΣ Βάσω Καλταμπάνη.

fpees1

Στην τρίτη φωτογραφία στο μέσον ο Ιατρός Ανδρέας Μπέικος έχοντας στο πλευρό την εθελόντρια Βάσω Καλταμπάνη. Στην άκρη δεξιά ο δικηγόρος Αναστάσιος Κωτσόπουλος, μετέπειτα δήμαρχος Φλώρινας.

Σημ.: Παρακαλούνται όσοι αναγνωρίζουν άλλα πρόσωπα των φωτογραφιών να μας ενημερώσουν στο spipap63@gmail.com

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης

————————-

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το φωτογραφικό αρχείο του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του Ε.Ε.Σ.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »