Πατριωτική διδαχή πατέρα προς γιο στα ξένα – Τορόντο 1972

Shares

Το σημερινό  «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ» θα ανοίξει και το βλέμμα μας θα περάσει Ωκεανούς και θα φθάσει στο Τορόντο του Καναδά και θα χαρεί μια φωτογραφία διδακτική του Πατέρα προς τον γιο. Η χαρακτηριστική φωτογραφία μας δημοσιεύθηκε στο πάλαι ποτέ πατριωτικό περιοδικό «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΖΩΗ» στο τεύχος 70, με ημερομηνία Μαρτίου 1972, το οποίο εξέδιδε επί σειρά ετών ο βετεράνος συμπατριώτης μας δημοσιογράφος και σήμερα πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Μέρτζος.

Η φωτογραφία είχε ληφθεί κατά εορταστική εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας, έξω από το Δημαρχείο του Τορόντο. Εικονίζονται ο άξιος αγωνιστής από τις γραμμές της Παμμακεδονικής Ενώσεως του Τορόντο – Οντάριο Χρήστος Θεμελής, γόνος από την ηρωική Πρώτη Φλώρινας, που μαζί με τον γιο του Γεώργιο πλαισιώνουν το τιμημένο Λάβαρο του Αλληλοβοηθητικού Συλλόγου Πρώτης Φλώρινας «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1963».

Η φωτογραφία είναι συμβολική: ο Πατέρας γαλουχεί τον 13 ετών μικρό τσολιά γιο του, να αγαπά την Ελλάδα, να αγωνίζεται γι΄αυτήν και να ονειρεύεται το μαρτυρικό και ιστορικό χωριό των προγόνων του, την ηρωική Πρώτη, με τους άξιους και γενναίους κατοίκους της. Πρόκειται για μια διδαχή, που θα πρέπει να κάνουν όλοι οι απόδημοι ομογενείς, ανεξαρτήτως καταγωγής, που βρίσκονται στην μακρινή ξενιτιά, ώστε και οι νεότεροι να μην ξεχνούν την Ελλάδα και την καταγωγή τους, κρατώντας την σαν ανεκτίμητο θησαυρό στην καρδιά τους. Μπράβο στον συνεργάτη μας Χρήστο Θεμελή.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »