Φλωρινιώτες πρόσκοποι σε αγώνες στην Έδεσσα τον Σεπτέμβριο του 1959

Shares

Πάρα πολλοί Φλωρινιώτες έχουν να διηγηθούν περιστατικά από την προσκοπική τους ζωή. Μέσα από τις ενωμοτίες και τις ομάδες δημιούργησαν φιλίες αλλά διαμόρφωσαν ταυτόχρονα και τον χαρακτήρα τους. Οι εκδρομές, οι εβδομαδιαίες συναντήσεις, οι κατασκηνώσεις και γενικότερα η προσκοπική δράση σημάδευσε θετικά την ζωή των Φλωρινιωτών προσκόπων. Μετά την απελευθέρωση και, ιδιαίτερα τις δεκαετίες του 1950 και 1960 οι πλειονότητα των νέων της Φλώρινας είχε ενεργό συμμετοχή στις ομάδες των προσκόπων.

Είχε αναπτυχθεί ταυτόχρονα και μία ευγενική άμιλλα μεταξύ των ομάδων όπως και μεταξύ προσκοπικών ομάδων άλλων πόλεων καθώς διοργανώνονταν αγώνες με αθλητικό αλλά και προσκοπικό ανταγωνισμό.

Τέλη Σεπτεμβρίου του 1959, ομάδα προσκόπων της Φλώρινας συμμετείχε σε Προσκοπικούς αγώνες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας στην Έδεσσα. Η μετάβαση τους έγινε με το τραίνο και φιλοξενήθηκαν, μαζί με προσκόπους άλλων πόλεων, σε εγκαταστάσεις κατασκηνώσεων. Οι αγώνες περιελάμβαναν πολλά αγωνίσματα και αναφέρουμε σε ποια αγωνίστηκαν οι συμπατριώτες μας, όσα βέβαια η μνήμη το επιτρέπει.

Στην φωτογραφία μας οι Φλωρινιώτες πρόσκοποι σε δρόμο της Έδεσσας την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 1959.

Από αριστερά: Γεώργιος Διονυσόπουλος, άγνωστος, Γεώργιος Χριστιανόπουλος, Γεώργιος Μπατσάνης (λιθάρι, δίσκος), Θεόδωρος Τσαλαγιώργος, Γιάννης Βράκας, Τσουκαλάς (σφαίρα), Άσπρος Αντώνιος (μήκος), Μάριος Πέιος (σφαίρα), Θεόφιλος Μιχαηλίδης (δρόμος αντοχής), Γάκης (100μ.), Νίκος Μητρούσης (Αρχηγός αποστολής)

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Αντώνη Άσπρο, γεωλόγο και πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλωρίνης για την παραχώρηση της φωτογραφίας και τις πληροφορίες.

πηγή: «Φωνή της Φλωρίνης», φ. 2741/29-9-2017

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »