Η Φιλαρμονική Κορακιάνας Κέρκυρας στις Β Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις Φλώρινας το 1961

Shares

fp3

Οι εκδηλώσεις με τον τίτλο «Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις Φλωρίνης», πραγματοποιήθηκαν με μέριμνα του Φ.Σ.Φ «Ο Αριστοτέλης», την αρωγή του Δήμου Φλώρινας και πολλών συλλόγων και σωματείων του νομού κατά τα έτη 1960, 1961 και 1962 την περίοδο του Αυγούστου. Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονταν, μουσικές συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας χειροτεχνίας και βιοτεχνίας, παραδοσιακοί χοροί, διαλέξεις, αγώνες υδατοσφαίρισης, εκδρομές και περιηγήσεις σε περιοχές του νομού, κ.λπ.
Στο πρόγραμμα των «Β΄ Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων Φλωρίνης» οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 29 Ιουλίου μέχρι και 27 Αυγούστου 1961, εμφανίστηκε και η Φιλαρμονικής της Κορακιάνας Κέρκυρας «Σπύρος Σαμάρας». Ήταν η πρώτη εκτός Κέρκυρας παρουσία της.

Στην «Ελληνική Φωνή» φ.1410/2-9-1961, σε σχετικό ρεπορτάζ του Θεόδωρου Βόσδου με τίτλο «Λίαν επιτυχώς έληξαν αι Β? Καλλιτεχνικαί Εκδηλώσεις», διαβάζουμε:

? Την εσπέρα του Σαββάτου (σ. 26-8-1961) από της εξέδρας των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων παρουσίασεν μουσικόν πρόγραμμα η Φιλαρμονική της Άνω Κορακιάνας, η οποία ενεποίησεν εις τους ακροατάς αρίστην εντύπωσιν όχι μόνον δια την αρτίαν μουσικήν κατάρτισν, άλλα και δια την όλην εμφάνισίν της με τας ωραιοτάτας και εντυπωσιακάς στολάς.

Η Φιλαρμονικής της Κορακιάνας Κέρκυρας «Σπύρος Σαμάρας» ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσικοπολιτιστικά Σωματεία της Kέρκυρας. H πρώτη εμφάνιση του Μουσικού Σώματος έγινε στην Άνω Kορακιάνα τις 25/3/1961, στην πόλη της Kέρκυρας την Kυριακή των Bαΐων 2/4/1961 και αποτέλεσε μεγάλο γεγονός για τα μουσικά δρώμενα της Kέρκυρας. H Aκαδημία Aθηνών, αναγνωρίζοντας το σημαντικότατο έργο της Φιλαρμονικής, την βράβευσε τον Oκτώβριο του 2000. Περισσότερα ιστορικά στοιχεία για την Φιλαρμονική διαβάστε εδώ.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε προέρχονται από το Ιστορικό Αρχείο του ΦΣΦΑ και είναι από την παρουσία της Φιλαρμονικής της Κορακιάνας στην περιοχή μας.

Στην πρώτη φωτογραφία τα μέλη της Φιλαρμονικής φωτογραφίζονται στην κεντρική Πλατεία της Φλώρινας. Αριστερά ο Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Άνω Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας», Παναγιώτης Σαββανής, στο μέσον ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του συλλόγου, Χαρίλαος Μανιατόπουλος και δεξιά ο Γραμματέας του συλλόγου, Μεταλληνός Ηλίας.

fp5

2η φωτό. Η Φιλαρμονική στο κέντρο της πόλης στην οδό Παύλου Μελά.

fp73η φωτό. Με τον Δήμαρχο Φλώρινας, Γιώργο Θεοδοσίου (στο κέντρο). Δεξιά (με τα γυαλιά) ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, Πέτρος Βούλτσης.

fp1

4η φωτό. Η Φιλαρμονική επισκέπτεται τον συνοριακό σταθμό Νίκης.

fp8

5η φωτό. Η Φιλαρμονική με άνδρες του συνοριακού σταθμού Νίκης.

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »