Ομογενείς μας στο Τορόντο του Καναδά

Και το σημερινό “ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ” είναι αφιερωμένο στους προσφιλείς μας Φλωρινιώτες του Καναδά, που έζησαν και ζουν στο Τορόντο εδώ και πολλά χρόνια και τόσο ατομικά όσο και ομαδικά στα πλαίσια του Συλλόγου των Φλωρινιωτών και της Παμμακεδονικής Ενώσεως Οντάριο Καναδά, ανέπτυξαν επιτυχείς δραστηριότητες επαγγελματικές, κοινωνικές και πατριωτικές, που ανέδειξαν την Φλώρινα και γενικότερα τον νομό μας σε κοινωνικό και πολιτιστικό παράγοντα σε όλους τους τομείς στην μεγάλη πολιτεία του Τορόντο. Ο γράφων είχε την ευτυχία, ύστερα από προσωπική πρόσκληση του Συλλόγου Φλωρινιωτών και της Παμμακεδονικής Ενώσεως, δύο φορές να ζήσει το υπέροχο ελληνικό και ιδιαίτερα Φλωρινιώτικο κλίμα στο Τορόντο.

Αφορμή να αναφερθούμε και πάλι στους αδελφούς μας ομογενείς του Τορόντο, είναι η για πολλοστή φορά άφιξη στην γενέτειρά του τού εκλεκτού συμπατριώτη μας κ. Βασιλείου Μπέλτσου, ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να μας παραχωρήσει δύο φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται ομογενείς μας και αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της συσπειρώσεώς τους εκεί στα ξένα. Ο κ. Μπέλτσος ερχόμενος στην αγαπημένη του Φλώρινα, μαζί με τον γιό του, ξανάζησε την ωραία Φλωρινιώτικη ατμόσφαιρα, με συγγενείς και φίλους.

Στην πρώτη φωτογραφία μας είναι από αριστερά: Γάστης Παναγιώτης, Τόρκος Αθανάσιος, Μπέλτσος Βασίλειος, Τρύπης Ηλίας, Αντωνόπουλος Σταύρος, Μιχαήλ Μιχάλης, Τελαλίδης Αθανάσιος, Γάστης Θεόδωρος, καθήμενος Μουρατίδης Παπαγιώτης.

Στην δεύτερη φωτογραφία από αριστερά είναι: Σίσης Ευάγγελος Τάσιος Ευστάθιος, Γκιόρης Παντελής, Μπέλτσος Βασίλειος. Καθήμενοι: Μπέλτσος Δημήτριος, Κάπτσης Σωτήριος.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »