Η Χορωδία και η Μαντολινάτα του «Αριστοτέλη» στο «Α’ Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Φλωρίνης» το 1960

Shares

Γράφει ο Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης |

Όπως σε άλλη μας ανάρτηση γράψαμε το καλοκαίρι του 1960 και για πέντε εβδομάδες (10 Ιουλίου μέχρι 14 Αυγούστου) πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα το «Α΄ Καλλιτεχνικόν Φεστιβάλ Φλωρίνης». Επρόκειτο για ένα πολυήμερο εκδηλώσεων πολιτισμού, λαογραφίας και τέχνης το οποίο επαναλήφθηκε και τα δύο επόμενα έτη 1961 και 1962.

Ο συντονισμός του προγράμματος του φεστιβάλ είχε ανατεθεί από τον Δήμο Φλώρινας στον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης», ο οποίος σε συνεργασία με τα διάφορα σωματεία και συλλόγους της περιοχής οργάνωσε και παρουσίασε ένα πλήθος εκδηλώσεων.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από εκείνο το «Α΄ Καλλιτεχνικόν Φεσιβάλ Φλωρίνης».

Πρόκειται για τη συναυλία που έδωσε η Ανδρική Χορωδία και η Μαντολινάτα παλαιμάχων του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 9,30 το βράδυ στην πλατεία Ομονοίας.

Η «Ελληνική Φωνή» στο φ. 1358/20-8-1960 σε εκτενές ρεπορτάζ για τη λήξη του Φεστιβάλ αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η ΛΗΞΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Την 9,30 μ.μ. από της εξέδρας των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της πλατείας Ομονοίας η χορωδία και η μαντολινάτα παλαιμάχων του συλλόγου «Αριστοτέλης» έδωσαν θαυμασίαν συναυλίαν υπό τη διεύθυνσιν του κ. Δ. Μούσιου. Ιδιαιτέρως συνεκίνησαν το πλήθος τα τραγούδια «Λόγια Αγάπης» και «Ξενύχτηδες», που εξετέλεσαν η χορωδία ομού μετά της μαντολινάτας παλαιμάχων.

Στην φωτογραφία εμφανίζονται με τη σειρά από αριστερά.

Καθήμενοι: Απόστολος (Τόλης) Πηλείδης, Στέφανος (Nάκης) Λάζου, Βύρων Τερπένου, Αναστάσιος Τραϊαννίδης, Γεώργιος Ιωακειμίδης, Ιπποκράτης Κωνσταντινίδης.

Όρθιοι: Λάζαρος Μέλλιος (μόλις διακρίνεται), Κωνσταντίνος Δασκαλογιάννης, Χρήστος (Τάκης) Καϊμάρας, Άγγελος Αποστολίδης, Νικόλαος Περδίκας, Αργύρης Λούστας, Σπύρος Αλεξίδης, Αγησίλαος (Σίλας) Φίλιος, Αντώνης Κουγιουμτζόγλου, Μιλτιάδης Σιδηρόπουλος, Χαράλαμπος (Λάμπης) Τσελίδης, Άγγελος Μαργαρίτης, ψάλτης στους Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος και Αγίου Γεωργίου από το Ζαγκλιβέρι Χαλκιδικής. Στο άκρο δεξιά φαίνεται μέρος του κορμού και το αριστερό χέρι του μαέστρου Δημοσθένη (Μίμη) Μούσιου.

Η αναγνώριση των φωτογραφιζομένων έγινε από τον Θανάση Βογιατζή, για την εφημερίδα «Φωνή της Φλωρίνης» η οποία αναδημοσίευσε την ανωτέρω φωτογραφία στο φ. 2836/30-8-2019.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »