Βαγγέλης Μπάρας – Κώστας Λούστας, ένα δίδυμο Φλωρινιωτών της εικαστικής τέχνης και του τραγουδιού

Shares

Γράφει ο Θεόδωρος Βόσδου |

Λήγοντος του έτους 2011, ανασύραμε από το συρτάρι του χρόνου, την δημοσιευομένη φωτογραφία μας, που απαθανάτισε ένα συγκινητικό στιγμιότυπο από το εκλεκτό δίδυμο της εικαστικής τέχνης και του τραγουδιού, τον Βαγγέλη Μπάρα και τον Κωστάκη Λούστα, που από κοινού ψυχαγωγούν τους Φλωρινιώτες συνδαιτυμόνες με τα ωραία παλιά τραγούδια. Δεν θυμόμαστε πότε και από πια εκδήλωση είναι η όντως ωραία φωτογραφία που θυμίζει το τραγουδιστικό ταλέντο του αξέχαστου διδύμου της Φλώρινας. Οπωσδήποτε, όμως, μας ξυπνάει ανεπανάληπτες εικόνες από το καλλιτεχνικό παρελθόν της Φλώρινας.

Το δίδυμο Μπάρα και Λούστα, χάρις στο εικαστικό έργο τους αλλά και με τις μελωδίες τους, αναδείχθηκαν στο καλλιτεχνικό στερέωμα και παράλληλα, μαζί με άλλους εκλεκτούς καλλιτέχνες μας, ανέδειξαν και την Φλώρινά μας σε πόλη της Τέχνης. Η προσφορά του Βαγγέλη Μπάρα, στον Σύλλογο Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης ως μέλους και ως προέδρου, ήταν πολύ μεγάλη, ανεκτίμητη και αναγνωρίσιμη από τους συμπατριώτες μας της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Δυστυχώς ο Βαγγέλης Μπάρας, ο οποίος το 1945 μετείχε στον πρώτο Όμιλο Καλών Τεχνών της Φλωρίνης, που συστήθηκε στον “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ”, άφησε γρήγορα τα εγκόσμια και η ψυχή του και το ζωγραφικό ταλέντο του φτερούγισαν στα ουράνια κοντά στους μελωδούς Αγγέλους, όμως η φήμη του και το εξαιρετικό ζωγραφικό έργο. που άφησε πίσω του, πλανώνται στην Φλώρινα και στις σκέψεις και τις καρδιές όλων των Φλωρινιωτών.

Όσον αφορά στον έτερο του καλλιτεχνικού διδύμου, τον Κωστάκη Λούστα που και αυτός ξεκίνησε την εικαστική του πορεία στον Όμιλο Καλών Τεχνών του ΦΣΦ “Ο Αριστοτέλης” και το ζωγραφικό έργο του είχε και έχει παγκόσμια απήχηση και σήμερα κοσμεί πολλούς δημόσιους χώρους και αίθουσες τέχνης, έχουμε να του ευχηθούμε από καρδιάς μακροζωία για να συνεχίσει το πλούσιο εικαστικό έργο, που πάντα θα τιμά τον ίδιο και την Φλώρινα της Τέχνης, εικαστικής και μουσικής.

Θ.Β.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »