Διανομή δώρων την πρωτοχρονιά του 1962 από τον «Αριστοτέλη»

Την πρωτοχρονιά του 1962 στις αίθουσες του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», που τότε στεγάζονταν στο κτήριο Γούναρη, είχε πραγματοποιηθεί η ετήσια πρωτοχρονιάτικη γιορτή του συλλόγου στη διάρκεια της οποίας διανεμήθηκαν πάνω από εκατό δέματα με χρήσιμα δώρα σε ισάριθμα άπορα παιδιά. Τα δώρα στο μεγαλύτερό τους μέρος ήταν χορηγία των αποδήμων Φλωριναίων.

Για την εκδήλωση εκείνη υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ στο περιοδικό του συλλόγου «Αριστοτέλης», τεύχος 31, σελ. 44-47. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε συνοδεύουν το κείμενο και προέρχονται από το Ιστορικό Αρχείο του ΦΣΦΑ.

Αντιγράφουμε μερικά αποσπάσματα:

Πρωτοχρονιάτικη εορτή διανομής δώρων εις άπορα παιδιά ? Συγκινητική προσφορά των αποδήμων Φλωριναίων.

? Τα δώρα προσεφέρθησαν από τον εις Καναδά ευφήμως δρώντα Σύλλογον Φλωριναίων, εμπλουτίσθησαν δε και με προσφορά του «Αριστοτέλους».

Κατ΄ αρχήν παιδική χορωδία υπό τον δημοδιδάσκαλον κ. Γ. Ιωακειμίδην ετραγούδησε τα κάλαντα και άλλα επίκαιρα τραγούδια και απηγγέλθησαν ποιήματα. Ακολούθως ο γενικός γραμματεύς του «Αριστοτέλους» κ. Θεόδ. Βόσδου ωμίλησεν σχετικώς με την εορτήν?

? Εν συνεχεία ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευαγ. Τυρπένου, αφού απηύθυνεν ευχάς επί τω νέω έτει, παρεκάλεσεν τον Γενικόν Αρχιερατικόν Επίτροπον κ. Γερμανόν Χρηστίδην όπως ευλογήση την Βασιλόπιτα και τον νομάρχην κ. Μάτσον, όπως κόψη ταύτην.

? Επικολούθησεν μικρό εορταστικόν πρόγραμμα και ευθύς αμέσως η διανομή των δεμάτων κατ΄ αρχήν υπό των επισήμων και εν συνεχεία υπό των μελών της διοικήσεως του Συλλόγου.

? Δια την συγκέντρωσιν των ανωτέρω διανεμηθέντων δεμάτων προσέφεραν προθύμως οι κάτωθι συμπατριώται μας:

Τσάρλυ Μπράουν, επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Τορόντο και δωρητής του Συλλόγου Φλωριναίων.
Αιδεσιμώτατος Γεώργιος Δημόπουλος, Ιερατικός Προϊστάμενος και επίτιμον μέλος του Συλλόγου Φλωριναίων.
Γεώργιος Τ. Ιωάννου, δωρητής του Συλλόγου Φλωριναίων
Χάρης Γρηγορίου, Αγάπη Κ. Σίσση, Παντελής Δημητρόπουλος, Παύλος Βογδάνου, Αδελφοί Νικολάου, Χρήστος Μάνης, Πέτρος Κούρτης, Χρήστος Ζηβόντσης, Παντελής Τούζος, Ελένη Θ. Στεργιάννη, Θεμιστοκλής Πύρζας, Μάνος Δαμιανάκης, Αλέξανδρος Γιουρούκης, Ευριπίδης Παραλοβίτης, Πέτρος Νεστορόπουλος, Αδελφοί Μούλη, Δημήτριος Μπέλτσος, Μιχαήλ Μαυρουδής, Παντελής Γάστης, Ρούλα Β. Τζόνε (Γρηγορίου), Τασία Χριστοφορίδου, Χρήστος Παπαηλίας, Δημήτριος Ζηβόντσης, Χρήστος Τόρκος, Αλέξανδρος Αδάμ, Φίλη Σ. Νάσση, Δημήτριος Τέμος, Κώστας Διβίτκος, Λάζαρος Μιχαήλ.

Στην πρώτη φωτογραφία τα παιδιά στα οποία έγινε η διανομή των δώρων φωτογραφίζονται μπροστά από το κτήριο που στέγαζε τότε τον «Αριστοτέλη». Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σημερινό ιδιόκτητο κτήριο.

Στη δεύτερη φωτογραφία, ο τότε γενικός γραμματέας του ΦΣΦΑ, Θεόδωρος Βόσδου διαβάζει τη σχετική με την ημέρα ομιλία. Διακρίνονται δεξιά όρθιος ο μαέστρος Σταύρος Μιχαηλίδης (Τάβης) και καθιστός δεξιά ο πρόεδρος του ΦΣΦΑ Ευάγγελος Τυρπένου.

Στο florinapast έχουμε αναρτήσει και άλλο σχετικό άρθρο και φωτογραφία με παρόμοια εκδήλωση που έκανε ο «Αριστοτέλης» το 1963. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »