Συναυλία του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» την 1η Σεπτεμβρίου του 1968

Shares

Την 1η Σεπτεμβρίου 1968 η Φλώρινα γιορτάζει «Το εορταστικόν εθνικόν τρίπτυχο». Δηλαδή: την 19η επέτειο της νίκης του Ελληνικού Στρατού εναντίον του «Δημοκρατικού Στρατού», την «Ημέρα της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων» και την «Ημέρα του Εφέδρου Πολεμιστού».

Μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται εκείνη την ημέρα (Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου) ο ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» δίνει συναυλία με την Ανδρική του Χορωδία και την Ορχήστρα Παλαιμάχων.
Όπως πληροφορούμαστε από την σχετική διαφημιστική πινακίδα εκείνης της εκδήλωσης αυτή δίνεται: «επί τη ευκαιρία του εορτασμού της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων και τιμήν των παρεπιδημούντων ομογενών μας».
Ο τόπος πραγματοποίησης της συναυλίας ήταν η αίθουσα του κινηματογράφου «Αγγέλικα», η οποία βρίσκονταν στο σημείο που είναι σήμερα η απέναντι του ΟΤΕ οικοδομή. Η είσοδος ήταν ελεύθερη εκτός των «παίδων» κάτω των 12 ετών.

Στο φύλλο 326/7-9-1968 της «Φωνής της Φλωρίνης» διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ των εκδηλώσεων και τα εξής:

—————————

Η Συναυλία του Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλης

Εν συνεχεία εις την αίθουσαν του κινηματογράφου «Αγγέλικα» εδόθη θαυμασία συναυλία της ορχήστρας παλαιμάχων και της ανδρικής χορωδίας του Φ.Σ.Φ. «Αριστοτέλης» υπό την διεύθυνση των κ.κ. Στ. Μιχαηλίδη και Αχ. Βασιλειάδη αντιστοίχως. Τους επισήμους και το πολυπληθές ακροατήριον προσεφώνησεν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Θεοδοσίου. Η συναυλία, η οποία ήταν εξαιρετική εις εκτέλεσιν και εγοήτευσε τους ακροατάς, εδόθη αφ΄ενός μεν επ΄ ευκαιρία του εορτασμού της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων και αφ΄ ετέρου προς τιμήν των παρεπιδημούντων ενταύθα ομογενών μας.

——————————

Οι δυο φωτογραφίες είναι από την Ορχήστρα των Παλαιμάχων του ΦΣΦΑ την οποία διευθύνει ο Σταύρος Μιχαηλίδης (Τάβης). Στο πιάνο διακρίνεται ο γιος του Νίκος. Στην τρίτη φωτογραφία ο Αχ. Βασιλειάδης διευθύνει την Ανδρική Χορωδία του ΦΣΦΑ.

Στην τελευταία φωτογραφία είναι η διαφημιστική πινακίδα η οποία τοποθετούνταν στην κεντρική πλατεία για την ενημέρωση των Φλωρινιωτών.

Σπύρος Παπαχαρίσης

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »