Περιμένοντας τον «Δάσκαλο»

Shares

Γενιές Φλωρινιωτών πέρασαν από τα φροντιστηριακά μαθήματα του Βασίλη Χριστόπουλου, του «δάσκαλου» όπως ήταν γνωστός και τον αποκαλούσαν όλοι. Γονείς που είχαν κάνει φροντιστήριο με τον «δάσκαλο» του εμπιστεύτηκαν στην συνέχεια τα παιδιά τους.

Το φροντιστήριο όμως ήταν ταυτόχρονα και χώρος συνάντησης. Ο χρόνος αναμονή για να αρχίσει το μάθημα, αλλά και μετά το μάθημα, ήταν αφιερωμένος στην παρέα της τάξης με τα σχόλια, τα πειράγματα, τα νέα.

Το Ιούνιο του 1965, λίγε μέρες πριν τις απολυτήριες εξετάσεις του σχολικού έτους, εκεί στην Σαρανταπόρου όπου ήταν ο χώρος του φροντιστηρίου, μια παρέα μαθητών της Ζ? Γυμνασίου, περιμένοντας το μάθημα, στάθηκαν πίσω από το πέτρινο τοιχάκι, ξεπρόβαλαν τα κεφάλια τους περιμένοντας να ακούσουν το κλικ της φωτογραφικής μηχανής. Το κλείστρο της φωτογραφικής μηχανής ανοιγόκλεισε από το χέρι του Σταύρου Δογούλη (;) και να η φωτογραφία μας.

Η παρέα των μαθητών της φωτογραφίας μας είναι από αριστερά οι: Σκαρμούτσος Κωνσταντίνος, Χάσος Νικόλαος, Καϊμάρας Χρήστος, Τσούκας Δημήτριος, Κύρου Σπύρος, Κουκουζίκας Βασίλειος και Γιαννόπουλος Γιάννης.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Χρήστο Καϊμάρα για την συνεισφορά του.

Αναδημοσίευση: Φωνή της Φλωρίνης, φ. 2720/13-4-2017

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »