Συναυλίες της Μικτής Χορωδίας του «Αριστοτέλη» σε Καβάλα και Χρυσούπολη το 1972

Shares

fsfa_kavala1

Στις 28 και 29 Μαΐου του 1972 όπως μας πληροφορεί η εβδομαδιαία εφημερίδα «Φωνή της Φλωρίνης» δόθηκαν στην Καβάλα την Κυριακή 28/5 και στην Χρυσούπολη την επόμενη Δευτέρα 29/5 συναυλίες από την Μικτή Χορωδία του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» με μαέστρο τον Δημοσθένη (Μίμη) Μούσιο. Ανάλογα τεκμήρια της συναυλίας που δόθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Καβάλας είναι και η σειρά φωτογραφιών που παρουσιάζουμε και προέρχονται από το Ιστορικό Αρχείο του ΦΣΦΑ.

Ο Θεόδωρος Βόσδου, συντάκτης της «Φωνής της Φλωρίνης» θα σημειώσει στην εφημερίδα της 2ας Ιουνίου 1972 (φύλλο 512):

Συναυλίαι της Μικτής μας Χορωδίας εις Καβάλαν και Χρυσούπολιν

Η μικτή χορωδία τού Φ. Σ.Φ. «Αριστοτέλης» επραγματοποίησε την παρελθούσαν Κυριακήν και Δευτέραν δύο συναυλίας εις Καβάλαν και Χρυσούπολιν, υπό την διεύθυνσιν του κ. Δ. Μούσιου, εις το πιάνο συνώδευσε η σύζυγος τον μαέστρου κ. Ρούλη Κοζάρη Μσύσιου. Η πρώτη συναυλία εδόθη την 8ην μ.μ. εις το δημοτικόν στάδιον τής Καβάλας, παρουσία τού Υφυπουργού κ. Κ. Μπράβου, του Μεράρχου κ. Βαγενά, του Νομάρχου Καβάλας κ. Κουρνάβου, του πρώην νομάρχου Φλωρίνης και της κ. Μπόνη, του προέδρου τον Συμβουλίου τής Περιφερειακής Διοικήσεως Ανατ. Μακεδονίας καί Θράκης κ. Τουμανίδη, του γραμματέως του Συμβουλίου της Περιφ. Δ/σεως Κ.Δ. Μακεδονίας κ. Βόσδου, του αντιδημάρχου κ. Πλ. Παπανικολάου άλλων επισήμων και μικρού σχετικά αριθμού ακροατών, εκ των οποίων πλείστοι ήσαν εκδρομείς εκ Φλωρίνης.

Προ της συναυλίας ωμίλησαν ο αντιδήμαρχος κ. Παπανικολάου και ο πρόεδρος τον «Αριστοτέλη» κ. Μπέϊκος. Εις το διάλειμμα όλως αυθορμήτως ωμίλησεν ο γυμνασιάρχης Θηλέων Καβάλας κ. Λαλένης, ο οποίος επί κατοχής ήτο καθηγητής εν Φλωρίνη και ανεμνήσθη των εκδηλώσεων τότε τού Συλλόγου, και των δεσμών αίματος και καλλιτεχνίας των πόλεων Φλωρίνης και Καβάλας. Η συναυλία από απόψεως εκτελέσεως ήτο εξαιρετική, δι? ο και η χορωδία κατεχειροχροτήθη.

Μετά την συναυλίαν εις εξοχικόν κέντρον παρετέθη υπό του Δήμου Καβάλας γεύμα, κατά την διάρκειαν του οποίου χορωδοί ετραγούδησαν διάφορα τραγούδια. Το γλέντι συνεχίσθη εις την αίθουσαν τον ξενοδοχείου «Γκάλαξυ». Επιτυχής επίσης ήτο η συναυλία η οποία εδόθη την 11ην π.μ. της επομένης εις τον Δήμον Χρυσουπόλεως. Μετά την συναυλίαν παρετέθη υπό Δήμου γεύμα, κατά την διάρκειαν τού οποίου επεκράτησε εξαιρετικό κέφι.

Την χορωδίαν συνώδευον και οι δύο αντιπρόεδροι κ.κ. Δοσίου και Χάσος.

 

Συναυλία Μικτής Χορωδίας ΦΣΦΑ στην Καβάλα 28/5/1972

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »