Φλωρινιώτες διασκεδάζουν στα Σκόπια το 1955

Με το άνοιγμα των ελληνο – γιουγκοσλαβικών συνόρων, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, πολλοί ήσαν οι Φλωρινιώτες και οι Φλωρινιώτισσες, που ταξίδευαν στο Μοναστήρι, την Αχρίδα τα Σκόπια και άλλες πόλεις της γείτονος χώρας, όπου ψώνιζαν και πήγαιναν σε κέντρα και διασκέδαζαν. Οι επισκέψεις είχαν πληθύνει την περίοδο 1959 – 1962, όταν επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή και υπουργού Εσωτερικών του βουλευτού μας αείμνηστου Τάκου Μακρή, καθιερώθηκε για λίγα χρόνια η σχετική ημερήσιας επίσκεψης κάρτα. Την περίοδο 1954 – 1958 μερικοί Φλωρινιώτες έφθαναν μέχρι και τα Σκόπια, όπου ψώνιζαν και διασκέδαζαν.

Μια τέτοια ομάδα καλοντυμένων και διασκεδαζόντων Φλωρινιωτών ήταν οι εικονιζόμενοι στην φωτογραφία μας, οι οποίοι βρέθηκαν στις 4 Οκτωβρίου 1955 στα Σκόπια, όπου το έριξαν στο φαγοπότι, με τον αξέχαστο μαέστρο μας και καλλίφωνο τραγουδιστή Τάσο Παππά, να τραγουδάει σόλο και να δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Δυστυχώς από την επτάδα των εικονιζομένων δεν μπορέσαμε να αναγνωρίσουμε δύο. Οι υπόλοιποι πέντε από αριστερά είναι: Στέργιος Δίμπας, άγνωστη, Μάκιας Παπαστεφάνου, Βαγγέλης Τσάπανος, Τάσος Παππάς, Στέφανος Αδαμαντίδης, άγνωστος. Και αυτήν την φωτογραφία μας την παρεχώρησε ευγενώς ο κ. Στέφανος Αδαμαντίδης. Τον ευχαριστούμε.

Μία παράκληση: Όσοι αναγνώστες μας, έχουν φωτογραφίες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον από το παρελθόν, να μας τις παραχωρήσουν επί επιστροφή, μαζί με ένα σύντομο ιστορικό της, προκειμένου να τις καταχωρήσουμε στην πολύ ενδιαφέρουσα στήλη μας “ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ”. Περιμένουμε.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »