Η παρέλαση του Οικοτροφείου Φλώρινας της 25ης Μαρτίου 1965

Shares

Στον κεντρικό δρόμο της Φλώρινας (σημερινή οδός Παύλου Μελά) παρελαύνει το Εθνικό Οικοτροφείο Φλώρινας.

Στη φωτογραφία μας ο εκπαιδευτικός «δημοδιδάσκαλος» Δημήτριος Σερταρίδης συνοδεύει τους μαθητές του κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Η προσφορά του πατέρα μας (όσο και της μητέρας μας Αικατερίνης Κεραμιτσή) επί τριάντα πέντε (35) συναπτά έτη στο λειτούργημα της δημόσιας εκπαίδευσης υπήρξε υποδειγματική.

Νεοδιορισθέντες συνυπηρέτησαν στο σχολείο Κορυφής – Τρίβουνο – Τούργια. Στη συνέχεια δίδαξαν σε πολλά σχολεία. Στο σχολείο του Παπαγιάννη. Στο σχολείο του Αρμενοχωρίου. Στο τρίτο δημοτικό σχολείο Φλωρίνης. Στο εθνικό Οικοτροφείο Φλωρίνης.

Η μητέρα μας, γεννηθείσα στη Φλώρινα το 1912, υπηρέτησε από το σχολικό έτος 1964-1965 και ως Διευθύντρια στον τότε εθνικό παιδικό σταθμό επί της συμβολής των οδών Καραβίτη και Κιουταχείας, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε μετά το πέρας του σχολικού έτους 1969-1970. Ο πατέρας μας γεννήθηκε στην Τραπεζούντα το 1911.

Η μητέρα του ήταν κόρη φαρμακοποιού και ο πατέρας του Γυμνασιάρχης, που διετέλεσε και Δήμαρχος Τραπεζούντας.

Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων,η εξαμελής οικογένεια ήρθε στον Πειραιά και αργότερα εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Φλώρινα, όπου ο πατέρας μας συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Διδασκαλείο Φλώρινας. Σημειώνεται δε ότι υπήρξε μαθητής του αείμνηστου καθηγητή Θεόδωρου Κάστανου.

Μαίρη Χατζηχρήστου – Σερταρίδου, Διπλωματούχος Σχεδιάστρια
Θεόδωρος Δ. Σερταρίδης, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός

αναδημοσίευση: Φωνή της Φλωρίνης, φ. 2719/24-3-2017

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »