Η ποδοσφαιρική ομάδα του Γυμνασίου Αρρένων Φλώρινας του 1975

Shares

Το ποδόσφαιρο, μέχρι πριν μερικές δεκαετίες, ήταν το μοναδικό άθλημα που γνώριζαν τα αγόρια μέχρι την αποφοίτηση τους από το Δημοτικό. Γυμναστές υπηρετούσαν μόνο στα Γυμνάσια με συνέπεια οι μαθητές να έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή και με άλλα αθλήματα, όπως το μπάσκετ και το βόλεϊ, στις γυμνασιακές τους τάξεις. Όμως το ποδόσφαιρο παρέμενε, όπως και σήμερα, το αγαπημένο άθλημα όλων των αγοριών.

Την άνοιξη του 1975 η ποδοσφαιρική ομάδα του Γυμνασίου Αρρένων Φλώρινας συμμετέχει στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα και μετά την νικηφόρο επικράτηση με 1-0 επί της ομάδας του Γυμνασίου Καστοριάς, προκρίνεται στον ημιτελικό γύρο. Την πρόκριση στα τελικά του Πρωταθλήματος την διεκδικεί στο Εθνικό στάδιο της Βέροιας αντιμετωπίζοντας την σχολική ομάδα της Πιερίας, στην οποία μετείχαν πολλοί ποδοσφαιριστές του Πιερικού, στέκεται επάξια και τελικά γνωρίζει την ήττα στην παράταση και χάνει την πρόκριση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, όπως θυμούνται οι συμμετέχοντες στον αγώνα, διαιτητής του αγώνα ήταν ο γυμναστής της ομάδας της Πιερίας, τα δε συνεχόμενα διαιτητικά σφυρίγματα σε βάρος της ομάδας μας ήταν καθοριστικά για το αποτέλεσμα.

Έτσι η ομάδα μας στερήθηκε την συμμετοχή της για πρώτη φορά στα τελικά του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ενώ ταυτόχρονα και η Φλώρινα στερήθηκε να καμαρώσει δύο ομάδες του Γυμνασίου της να συμμετέχουν σε τελικούς αγώνες. Την χρονιά εκείνη η ομάδα μπάσκετ του Γυμνασίου μας προκρίθηκε και συμμετείχε στους τελικούς μαθητικούς αγώνες μπάσκετ. Θα ήταν μία μοναδική επιτυχία σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στην φωτογραφία μας η ποδοσφαιρική ομάδα του Γυμνασίου Φλώρινας στο Δημοτικό Στάδιο, στον χώρο όπου σήμερα είναι το Νέο Πάρκο, πριν από τον αγώνα με το Γυμνάσιο Καστοριάς τον Μάρτιο του 1975.

Για το σημερινό ΠΑΡΑΘΥΡΟ αντλήσαμε τις πληροφορίες από τον κ. Πέτρο Μπεδέλη, ο οποίος μας παραχώρησε και την φωτογραφία. Τον ευχαριστούμε πολύ.

Από αριστερά (όρθιοι): Ιατρού Κώστας (καθηγητής Φυσικής Αγωγής), Τζώτζης Δημήτριος, Ζυγομάνης Παύλος, Μπάτσκος Δημήτριος, Δήμκος Κώστας, Δήμτσης Πέτρος, Μίχτης Θεόδωρος, Πετκόπουλος Βασίλης, Μπέλλης Δημήτριος, Άλτης Δημήτριος (καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής), Δαϊκόπουλος Γιώργος.

Καθιστοί: Στογιαννόπουλος Βασίλης, Σινάνης Ευάγγελος, Αλεξιάδης Γιώργος, Σταμπουλτζής Κώστας, Μπεδέλης Πέτρος.

πηγή: «Φωνή της Φλωρίνης», στήλη «Παράθυρο στο Παρελθόν», φ.2747/10-11-2017 και φ.2748/17-11-2017

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »