Η πολυμελής ανδρική χορωδία του Φ.Σ.Φ. “Ο Αριστοτέλης”

Shares

Στα παλαιότερα χρόνια η ανδρική χορωδία του πρυτάνεως των συλλόγων του νομού μας, Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”, ήταν πολυπληθής σε σύγκριση με την μικρή συμμετοχή ανδρών στην σημερινή μικτή χορωδία. Αψευδής μάρτυρας η φωτογραφία μας, η οποία ελήφθη στις αρχές του καλοκαιριού του έτους 1960 (αν κρίνουμε από τα άσπρα παπούτσια που φορούν μερικοί), στην κεντρική μεγάλη αίθουσα του μεγάρου Ιωάννη Γούναρη, όπου από πολλά χρόνια στεγάζονταν ο “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”.

Δυστυχώς, ύστερα από δεκάδες χρόνια, δεν μπορούμε να θυμηθούμε και να αναγνωρίσουμε τους πιο πολλούς χορωδούς. Εκείνους που αναγνωρίσαμε, εκτός ενός, είναι αυτοί, που εικονίζονται στην πρώτη σειρά και είναι καθήμενοι:

Όρθιος πρώτος είναι ο και τότε μαέστρος της χορωδίας Δημοσθένης (Μίμης) Μούσιος και ακολουθούν οι καθήμενοι από αριστερά: Θεόδωρος Βόσδου, Φώτης Τσαρούχας, Σοφοκλής Τσάπανος, ο τότε Νομάρχης Φλωρίνης, Παναγιώτης Μάτσος, άγνωστος, Γεώργιος Θεοδοσίου, Ευάγγελος Τυρπένου, Μανώλης Παπαστεφάνου, Τηλέμαχος Μούλης, Στέφανος Γώγος, Ευάγγελος Λιούλιος. Φρονούμε ότι οι καθήμενοι αποτελούσαν τότε το διοικητικό και το εποπτικό συμβούλιο του “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ”.

Από τους όρθιους, δυστυχώς, αναγνωρίσαμε ελάχιστους και μερικούς από τους αναγραφόμενους, με άκραν επιφύλαξη: Κώστας Γλάμνας, Τάκης Βατσινάρης, (είναι στην Αυστραλία), Θεόφιλος Αριστείδου, Μπράβας, Χρήστος Μούλης, Γιώργος Χατζηλίας, Τάκος Μπεδίστης, Κώστας Σιαπάζος, ?γγελος Αποστολίδης, Χρήστος Καϊμάρας, Αναστάσιος Τελαλίδης, Παντελής Βερμπελής, Νίκος Περδίκας, Ανδρικάκης κ.ά. Παράκληση: Αν κάποιοι από τους εικονιζόμενους αναγνώρισαν μερικούς από τους συγχορωδούς τους ας μας τους ανακοινώσουν προς περαιτέρω χρήση.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »