Μια αναμνηστική φωτογραφία ενός Κορυτσαίου και μιας Μοναστηριώτισσας

Shares

Κορυτσαίος εκείνος, Μοναστηριώτισσα εκείνη, τους ένωσε, το 1924, ο γάμος. Πρόκειται για τον Σπύρο Ζαρή και την Ασπασία Κηπουρού, που ποζάρουν μπροστά στον φωτογραφικό φακό για μια αναμνηστική φωτογραφία, όπως συνηθίζονταν τότε, φορώντας τα “καλά” τους.

Η γνωριμία τους έγινε στο Μοναστήρι, όπου ο Ρωμαίος της εποχής, ο Σπύρος Ζαρής, όντας έμπορος και αγωγιάτης, πήγαινε με τα καμαρωτά άλογά του και το κάρο του από την Κορυτσά στο Μοναστήρι, όπου πωλούσε ή μετέφερε εμπορεύματα και επιστρέφοντας στην Κορυτσά έπαιρνε και μετέφερε επίσης εμπορεύματα στην ξακουστή βορειοηπειρωτική πόλη.

Εκεί στο πολύβουο Μοναστήρι, συνάντησε ο Σπύρος την Ιουλιέτα του της εποχή, την Ασπασία Κηπουρού και κάποια Κυριακή του 1924, πέρασαν την μεγάλη πόρτα της Εκκλησίας, χόρεψαν τον χορό του Ηραία και εγένοντο οι δύο η σάρκα μία.

Αργότερα, το 1928, το ευτυχές ζεύγος, εγκαταστάθηκε στην Φλώρινα, όπου συνέχισε την ίδια εργασία ο Σπύρος με τ’ άλογά του και το κάρο και ύστερα από λίγα χρόνια απέκτησε δύο χαριτωμένα κοριτσάκια, την Μαρούλα Ζαρή, σήμερα σύζυγο του Αχιλλέα Μίσκα και την Αλίκη Ζαρή, σήμερα σύζυγο του Αντωνίου, που διαμένει στα Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Στην φωτογραφία, την οποία μας την παραχώρησε ευγενώς η κ. Μαρούλα Ζαρή – Μίσκα, την οποία ευχαριστούμε, είναι ο Σπύρος Ζαρής με την σύζυγό του Ασπασία Κηπουρού, έχοντες στο μέσο την Θεοδώρα Κηπουρού, αδελφή της Ασπασίας.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »