Ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Φλωρίνης του 1959

Shares

Στη δημοσιευόμενη φωτογραφία, μέλη του «Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Φλωρίνης» (Μ.Ο.Φ.) φωτογραφίζονται την ημέρα του εορτασμού των ελευθερίων της πόλης, στις 8 Νοεμβρίου 1959. Την ημέρα αυτή, οι μοτοσυκλετιστές έλαβαν μέρος στην παρέλαση και απέσπασαν τα ευμενή σχόλια του τύπου. Παραθέτουμε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Ελληνικής Φωνής», φύλλο 1320/14-11-1959 από την στήλη «Υστερόγραφα»:

———————————

ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΑΙ

Με θερμότητα οι Φλωρινιώται εχειροκρότησαν κατά την παρέλασι της Κυριακής τους μοτοσυκλετιστάς, οι οποίοι με τας ομοιομόρφους λευκάς στολάς των και την τελείως άψογον εμφάνισίν των εδημιούργησαν μίαν θαυμασίαν εντύπωσιν και έδωσαν αίγλην εις τον εορτασμόν της απελευθερώσεως της Φλωρίνης. Η πρωτοβουλία να ράψουν στολάς και παρελάσουν είναι λίαν αξιέπαινος, προδικάζει δε ότι εις το μέλλον η δράσις του φιλοπροοδευτικού Ομίλου θα είναι λαμπρά και εις όφελος της κοινωνίας μας. Τα θερμά μας συγχαρητήρια.

———————————

Ο «Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Φλωρίνης» ιδρύθηκε στις 6 Απριλίου 1957. Την ίδρυσή του ενίσχυσε οικονομικά ο Δημήτριος Μακρής, βουλευτής Φλώρινας και Υπουργός Εσωτερικών εκείνη την περίοδο.

Για την ιστορία των Μοτοσυκλετιστών της Φλώρινας, ο Δημήτρης Μιχ. Μεκάσης αναφέρεται διεξοδικά στον Β? τόμο του βιβλίου του «Τα παλιά επαγγέλματα της Φλώρινας», Πρέσπες 1996.

Σχετική είναι και η ανάρτηση στο blog «Βουνίσιος Ακτιβιστής».

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »