«Βαθιές είναι οι ρίζες», των Gow και d’Usseau από το θεατρικό τμήμα του «Αριστοτέλη» το 1964

Shares

Το Σάββατο στις 5 Σεπτεμβρίου 1964, το θεατρικό τμήμα του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» ανέβαζε το έργο των James Gow και Arnaud d’Usseau, «Βαθιές είναι οι ρίζες», (Deep Are the Roots). Η παράσταση δόθηκε στην αίθουσα του κινηματογράφου «Αγγέλικα». Το έργο παρουσιάζει την ιστορία ενός μαύρου αξιωματικού του στρατού των ΗΠΑ που ερωτεύεται την κόρη ενός πρώην γερουσιαστή. Η σκηνοθεσία ήταν του ιατρού – λογοτέχνη Πάνου Παπασταμάτη και την σκηνογραφία και πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Θέμις Μηλώσης. Στην παράσταση εκείνη είχαν λάβει μέρος εκτός του Θέμι Μηλώση και οι Σία Ταμιάκη, Τάκης Καϊμάρας, Ζήνα Ιωακειμίδου, Έλλη Σαχινίδου, Γιάννης – Νέαρχος Δάν(τ)ης, Μαρ. Τούση και Θάνος Παναγιωτίδης.1

Στην «Φωνή της Φλωρίνης», ο Θ. Βόσδου στην στήλη «Η Καλλιτεχνική Φλώρινα»2, θα γράψει:

——————-

Ωραιοτάτη η θεατρική παράστασις του συλλόγου «Αριστοτέλης»

Το θεατρικό τμήμα του Φ.Σ.Φ. «Αριστοτέλης», παρουσίασε εις το φιλοθέαμον κοινόν της Φλωρίνης, την 9,30 μ.μ. του παρελθόντος Σαββάτου, το θεατρικόν κοινωνικόν δράμα των αμερικανών συγγραφέων GOW και D? USSEAU «Βαθειές είναι οι ρίζες», αναφερόμενον εις τας εν Αμερική υφισταμένας διακρίσεις, κατά σκηνοθεσίαν του ιατρού, λογοτέχνου κ. Πάνου Παπασταμάτη.

Η παράστασις εστέφθη υπό πλήρους επιτυχίας χάρις εις την θαυμασίαν ερμηνείαν των ηθοποιών και την σκηνογραφίαν του κ. Θέμι Μηλώση. Προ της παραστάσεως ωμίλησαν ο πρόεδρος του «Αριστοτέλους» κ. Γκώγκος και ο σκηνοθέτης κ. Παπασταμάτης, ο οποίος δι ολίγων ανέλυσε την υπόθεσιν του έργου.
Τους διαφόρους ρόλους ερμήνευσαν επιτυχώς οι Μαίρη Τούση, Έλλη Σαχινίδου, Ζήνα Ιωακειμίδου και Σία Ταμιάκη και οι Θέμις Μηλώσης, Γεώργιος Τόρκος, Νέαρχος Δάντης, Τάκης Καϊμάρας, Θάνος Παναγιωτίδης, Δημητριάδης (;).

——————-

Η παράσταση επαναλαμβάνεται στην Κοζάνη, στον κινηματογράφο «Ολύμπιον», στις 27 Σεπτεμβρίου του 1964.

Σπύρος Παπαχαρίσης

——————-

Error 0: This plugin does not have a valid Facebook access token. Please use your admin panel to login with Facebook.

1. Περιοδικό «Αριστοτέλης», του ΦΣΦΑ, τ. 53-54/1964
2. Εφημερίδα «Φωνή της Φλωρίνης», φύλλο 127/12-9-1964

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »