Δώρα σε άπορα παιδιά από τον «Αριστοτέλη» το 1963

Shares

Γράφει ο † Θεόδωρος Βόσδου |

Πρωτοχρονιά του 1963. Και ο λαμπρός μας σύλλογος «Αριστοτέλης», ο πρύτανης των συλλόγων του νομού μας από της ιδρύσεώς του τον Ιούνιο του 1941, έκανε για μια ακόμη χρονιά το χριστιανικό του καθήκον. Στάθηκε τις άγιες ημέρες της χρονιάς εκείνης στο πλάι δεκάδων άπορων παιδιών της πόλεώς μας, στα οποία μοίρασε δέματα με πλούσια δώρα, με την ευκαιρία του νέου έτους.

Από σχετικό δημοσίευμα στην «Φωνή της Φλωρίνης» της 12ης Ιανουαρίου 1963, πληροφορούμαστε ότι ένα μεγάλο μέρος των διανεμηθέντων δώρων προέρχονταν από δωρεά του δραστήριου τότε Συλλόγου Φλωριναίων Τορόντο Καναδά. Για τον ίδιο θεάρεστο σκοπό προσέφεραν δώρα και οι μαθητές του Γ΄ δημοτικού σχολείου Φλωρίνης, με τον δάσκαλό τους Ευθύμιο Παυλίδη, ο εξ Αυστραλίας ομογενής μας Τρ. Πύρζας, η σύζυγος του διευθυντού τεχνικών υπηρεσιών Φλωρίνης κ. Οιχαλιώτου και, φυσικά, ο ίδιος ο «Αριστοτέλης».

Κατά την εκδήλωση μίλησε σχετικά ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Θεόδωρος Βόσδου, χαιρετισμό δε και ευχές απηύθυναν ο πρόεδρος του συλλόγου Αναστάσιος Κωτσόπουλος και ο νομάρχης Φλωρίνης Παναγιώτης Μάτσος, ο οποίος έκοψε και την βασιλόπιτα, την οποία προηγουμένως ευλόγησε ο αιδεσιμότατος Αθανάσιος Ρούκαλης.

Η χορωδία του Εθνικού Οικοτροφείου Φλωρίνης

Των ομιλιών και της κοπής της βασιλόπιτας προηγήθηκε πρόγραμμα από την χορωδία του Εθνικού Οικοτροφείου Φλωρίνης. Επακολούθησε η διανομή των δεμάτων με τα δώρα, τα οποία τα παιδάκια τα έπαιρναν γεμάτα χαρά, που λαμπύριζε στα μάτια τους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσ. Αθανάσιος Ρούκαλης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο επιθεωρητής νομαρχιών Βασιλειάδης, ο νομάρχης Μάτσος, ο δήμαρχος Θεοδοσίου, ο πρόεδρος πρωτοδικών Μίκος, ο διευθυντής του Εθν. Οικοτροφείου Τσιγαλίδης και πολύς κόσμος.

Οι φωτογραφίες μας είναι από εκείνη την εκδήλωση και ελήφθησαν στην είσοδο του παλαιού κτιρίου όπου στεγάζονταν επί χρόνια ο «Αριστοτέλης». Ανάμεσα στα παιδιά, που έχουν στην αγκαλιά τους τα δέματα, είναι από αριστερά: ο δάσκαλος του Εθνικού Οικοτροφείου Δημήτριος Κύρου, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του «Αριστοτέλη», Γρηγόριος Χάσος, Παύλος Στεφανίδης, Φώτιος Τσαρούχας, Θεόδωρος Βόσδου, γεν. γραμματέας, Σωτήριος Πέρκας, Αναστάσιος Κωτσόπουλος, πρόεδρος και Ζήσης Γεωργάκης.

Θεόδ. Λ. Βόσδου

Διαβάστε επίσης...
Shares

1 thought on “Δώρα σε άπορα παιδιά από τον «Αριστοτέλη» το 1963

  1. Αναγνωρισα τον εαυτο μου στην παρα πανω φωτο,και αισθανθηκα συγκινηση,50 περιπου χρονια μετα..Ευχαριστω θερμα τους τοτε αρμοδιους καθως και τους τωρινους που ηγουνται της ιστοσελιδας σας..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »