Ο «Αριστοτέλης» δεξιώνεται τους Φλωρινιώτες φοιτητές το 1969

Γράφει ο Σπύρος Παπαχαρίσης |

Ο «Αριστοτέλης» δεξιώνεται τους φοιτητές το 1969 - Μίμης Σουλιώτης και Ξάνθιππος Βύσσιος

Στις 17 Απριλίου του 1969 η τότε διοίκηση του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» πραγματοποιεί εκδήλωση προς τιμήν των Φλωρινιωτών φοιτητών. Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο κτήριο που στέγαζε τότε τον σύλλογο (κτήριο Γούναρη, απέναντι ακριβώς από το σημερινό ιδιόκτητο κτήριό του) και πλαισιώνεται με τραγούδια και συνθέσεις του «νέου κύματος» τα οποία ερμήνευσαν οι Μίμης Σουλιώτης, φιλόλογος, πανεπιστημιακός, Κώστας Σιδέρης, (δικηγόρος, μουσικός και μέλος των Χειμερινών Κολυμβητών), Ξάνθιππος Βύσσιος (φυσικός, εικαστικός) και ο Χρήστος Μούλης (χορωδός, μουσικός, συνταξιούχος υπάλληλος ΔΕΗ σήμερα). 

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από εκείνη την ημέρα και προέρχονται από το Ιστορικό Αρχείο του ΦΣΦΑ. Στο τεύχος 73-74/1969 του περιοδικού «Αριστοτέλης» του συλλόγου διαβάζουμε:

Δεξίωσις προς τιμήν των φοιτητών μας

Την 17ην Απριλίου 1969 και ώραν 5,30 μ.μ. ο «Αριστοτέλης» εδεξιώθη εις τας αιθούσας του Συλλόγου τους εκ Φλωρίνης καταγομένους φοιτητάς. Τους φοιτητάς προσεφώνησεν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γ. Θεοδοσίου, απήντησε δε εκ μέρους των φοιτητών ο κ. Βάσος.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια και συνθέσεις του «νέου κύματος» και τραγούδησαν οι φοιτηταί Μίμης Σουλιώτης, Κώστας Σιδέρης, Ξ. Βύσσιος και Χ. Μούλης.

Την δοθείσαν δεξίωσιν ετίμησαν δια της παρουσίας των ο Νομάρχης και η κ. Μπράβου, ο διοικητής Χωρ/κής κ. Ψαράς, εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Διοικητού, τα μέλη της διοικήσεως του Συλλόγου και πολλοί φοιτηταί και μαθηταί.

 Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης

Στις φωτογραφίες διακρίνονται:

Στην πρώτη ο Μίμης Σουλιώτης με τον Ξάνθιππο Βύσσιο.

fpfoitites4

Ο Κώστας Σιδέρης με την κιθάρα του.

fpfoitites3

Ο Ξάνθιππος Βύσσιος με την κιθάρα του.

fpfoitites2

Από αριστερά ο τότε πρόεδρος του ΦΣΦΑ, Γιώργος Θεοδοσίου και η σύζυγός του Ζαχαρούλα, η κ. Μπράβου και ο τότε Νομάρχης Φλώρινας Κωνσταντίνος Μπράβος, δεύτερος από δεξιά ο δημοσιογράφος και μέλος της τότε διοίκησης Θεόδωρος Βόσδου. – Ο Κωνσταντίνος Μπράβος θα θητεύσει αργότερα, στην διορισμένη από το δικτατορικό καθεστώς κυβέρνηση Σπύρου Μαρκεζίνη ως Υφυπουργός Εσωτερικών Περιφερειακός Διοικητής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

fpfoitites7

Ο Γεώργιος Θεοδοσίου προσφωνεί τους φοιτητές.

fpfoitites1

Οι επίσημοι κατά την δεξίωση.

fpfoitites6

Ο Χρήστος Μούλης με την κιθάρα του.

fpfoitites9

Ο Μίμης Σουλιώτης με την κιθάρα του.

fpfoitites8

Ο Κώστας Σιδέρης με την κιθάρα του.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »