Κοπή Βασιλόπιτας και διανομή δώρων στον «Αριστοτέλη» το 1968

Shares

Κοπή Βασιλόπιτας και διανομή δώρων στον «Αριστοτέλη» το 1968

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων του 1968 ο «Αριστοτέλης», όπως κάθε χρονιά, οργάνωσε εορταστική εκδήλωση με κοπή βασιλόπιτας. Η κοπή συνηθίζονταν να γίνεται στο πλαίσιο μικρών εορτών πριν την πρωτοχρονιά και συνοδεύονταν με διανομή δώρων στα μικρά μέλη του συλλόγου ή σε άπορους μαθητές της περιοχής. Και τη χρονιά εκείνη το Διοικητικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την οργάνωση τέτοιας «μικράς εορτής» στην διάρκεια της οποίας θα «εγένετο και διανομή δώρων εις τα τα μέλη της ανασυσταθείσης παιδικής χορωδίας». Ήδη από τον Νοέμβριο του ιδίου έτους το Δ.Σ. του συλλόγου είχε αποφασίσει την επανασύσταση της παιδικής χορωδίας με μέλη, μαθητές έως και 12 ετών εκ των δημοτικών σχολείων και του οικοτροφείου με μαέστρο τον βιολονίστα Σωκράτη Βουβουλίκα.

Η εορτή πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1968 και στο τεύχος 71/72 (1968) του περιοδικού «Αριστοτέλης» διαβάζουμε τα παρακάτω:

Κοπή Βασιλόπιτας και διανομή δώρων

Την 29/12/1968 εις την αίθουσα του συλλόγου έλαβε χώρα μικρά εορτή καθ΄ην «εκόπη» η Βασιλόπιτα του συλλόγου και εγένετο διανομή δώρων εις τα μέλη της ανασυσταθείσης παιδικής χορωδίας.
Κατά την διάρκεια της εορτής τα μέλη της παιδικής χορωδίας παρουσίασαν με επιμέλεια του κ. Βαφειάδη Παύλου το θεατρικό σκετς «Τα δώρα της Τιτίκας».
Τους μικρούς χορωδούς και παρισταμένους γονείς των παιδιών προσεφώνησε ο πρόεδρος του συλλόγου (Γεώργιος Θεοδοσίου), τα δε δώρα διένειμεν ο κοσμήτωρ κ. Πέπης Θεόδωρος. Το νόμισμα της βασιλόπιτας έτυχεν εις τρόφιμον του Εθνικού Οικοτροφείου Φλωρίνης.

Στην Διοίκηση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης « Ο Αριστοτέλης», μετά τις αρχαιρεσίες που είχαν διενεργηθεί στις 17 Μαρτίου του 1968 εκείνη την χρονιά ήταν οι:

Θεοδοσίου Γεώργιος, Πρόεδρος, Βόσδου Θεόδωρος, Α ? Αντιπρόεδρος, Βαφειάδης Παύλος, Β ? Αντιπρόεδρος, Γκίλλος Φώτιος, Γενικός Γραμματέας, Καϊμάρας Χρήστος, Ταμίας, Γιαννόπουλος Ιωάννης, Έφορος, Πέπης Θεόδωρος, Κοσμήτωρ, Τυρπένου Ευάγγελος, σύμβουλος, Μούλης Τηλέμαχος, Σύμβουλος, Κωνσταντινίδης Αθανάσιος, Σύμβουλος, Φίσκας Περικλής, Σύμβουλος.

Στο δε εποπτικό συμβούλιο ήταν οι: Κωτσόπουλος Αναστάσιος, Μήτκας Ακύλας και Πιτόσκας Γεώργιος.

Στην πρώτη φωτογραφία οι μικροί χορωδοί φωτογραφίζονται στην είσοδο του κτηρίου που στέγαζε εκείνη την περίοδο τον ιστορικό σύλλογο του «Αριστοτέλη» (κτήριο Γούναρη). Στην πόρτα διακρίνονται ο σύμβουλος του Δ.Σ. Τηλέμαχος Μούλης (με το μουστάκι). Στην άκρη δεξιά ο μαέστρος Σωκράτης Βουβουλίκας και δίπλα του ο πρόεδρος του «Αριστοτέλη» Γεώργιος Θεοδοσίου.

Κοπή Βασιλόπιτας και διανομή δώρων στον «Αριστοτέλη» το 1968Στην φωτογραφία οι μικροί χορωδοί και φωτογραφίζονται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Κοπή Βασιλόπιτας και διανομή δώρων στον «Αριστοτέλη» το 1968Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου από αριστερά Τηλέμαχος Μούλης,  σύμβουλος, Φώτης Γκίλλος, Γενικός Γραμματέας, Γεώργιος Θεοδοσίου, Πρόεδρος, Θεόδωρος Πέπης, Κοσμήτωρ, Σωκράτης Βουβουλίκας, μαέστρος και Ευάγγελος Τυρπένου, σύμβουλος με τους μικρούς χορωδούς. Στο μέσον με την μπέρτα η Μαριάννα Θεοδοσίου κόρη του προέδρου του «Αριστοτέλη».

Κοπή Βασιλόπιτας και διανομή δώρων στον «Αριστοτέλη» το 1968Ο Φώτης Γκίλλος και ο Θεόδωρος Πέπης με την μικρή Μαριάννα Θεοδοσίου.

Κοπή Βασιλόπιτας και διανομή δώρων στον «Αριστοτέλη» το 1968Άλλη μια φωτογραφία των μικρών χορωδών.

Κοπή Βασιλόπιτας και διανομή δώρων στον «Αριστοτέλη» το 1968Στην είσοδο του «Αριστοτέλη» μετά την εκδήλωση.

Κοπή Βασιλόπιτας και διανομή δώρων στον «Αριστοτέλη» το 1968Ο Πρόεδρος Γεώργιος Θεοδοσίου κόβει τη βασιλόπιτα. Αριστερά του ο Φώτης Γκίλλος και δεξιά του ο Θεόδωρος Πέπης.

———————-

Δείτε επίσης:

1. Διανομή δώρων την πρωτοχρονιά του 1962 από τον «Αριστοτέλη»

2. Δώρα σε άπορα παιδιά από τον «Αριστοτέλη» το 1963

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »