Το 1ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Φλώρινας το 1960

Shares

Γράφει ο Γιώργος Ανθόπουλος |

Το 1ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Φλώρινας έγινε τον Αύγουστο του 1960, οργανώθηκε από τον Φ.Σ.Φ «Ο Αριστοτέλης» με την συνεργασία της Νομαρχίας, του Δήμου και τη συμμετοχή όλων των τοπικών σωματείων. Το πρόγραμμα περιελάμβανε διαλέξεις, εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων και διάφορα πολιτιστικά δρώμενα.

Ιδιαίτερη όμως εντύπωση έκανε η παρέλαση των αρμάτων (με τη συνδρομή του στρατού) που ξεκινούσε από τον σιδηροδρομικό σταθμό και κατέληγε στην πλατεία Ηρώων, διασχίζοντας τις οδούς Π. Μελά, Μ. Αλεξάνδρου και Ηπείρου.

Στην παρέλαση συμμετείχε και το Λύκειο Ελληνίδων με την παρουσία νέων κοριτσιών, με παραδοσιακές εθνικές ενδυμασίες. Η εξαιρετική τους εμφάνιση καθήλωσε το κοινό που παρακολούθησε με ενθουσιασμό και ξεχωριστό ενδιαφέρον.

1η φωτογραφία (Άρμα ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, σε στρατιωτικό αυτοκίνητο (τζιπ) με καρότσα)
Στην κορυφή η Βάσω Κοτζιά – Θώμου, δεξιά της η Φωτούλα Κοτζιά – Αλβανού και η Ρατοπούλου Αθηνά, αριστερά της η Ρήνα Τυρπένου – Μηλώση η Λίτσα Χρηστίδου-Αριστείδου και η Ρούλη Σπυρομήλιου. Στη μέση με την πινακίδα η Ελένη Τριανταφυλλίδου – Χρυσικού. Δεξιά πεζές η Σοφούλα Σαπουντζή και η Βούλα Τριανταφυλλίδου – Πατσούρη. Αριστερά πεζές η Βιολέτα Γκέσου και η Αλίκη Γρίβα. Συνοδεύει η Γυμνάστρια του Γυμνασίου Θηλέων Λιάλια Ιωαννίδου – Ασίκη.

2η φωτογραφία 

Στην κορυφή η Βάσω Κοτζιά – Θώμου, δεξιά της η Φωτούλα Κοτζιά – Αλβανού και η Ρατοπούλου Αθηνά, αριστερά της η Ρήνα Τυρπένου – Μηλώση η Λίτσα Χρηστίδου – Αριστείδου και η Ρούλη Σπυρομήλιου, στη μέση με την πινακίδα η Ελένη Τριανταφυλλίδου – Χρυσικού και κάτω η Βιολέτα Γκέσου και η Αλίκη Γρίβα.

Φωτογραφίες από το αρχείο της Ρήνας Τυρπένου – Μηλώση

Για το 1ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Φλώρινας μπορείτε επίσης να διαβάσετε και να δείτε πλούσιο φωτογραφικό αρχειακό υλικό εδώ και εδώ

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »