Εκδήλωση του «Σπιτιού του Παιδιού» Κάτω Κλεινών το 1958

Φαίνεται ότι η κ. Αντιγόνη Τσάμη, εκτός από το πλούσιο συγγραφικό της έργο, είναι και ανεξάντλητη σε φωτογραφικό υλικό, από το παρελθόν. Δική της είναι η δημοσιευόμενη φωτογραφία και το κείμενο. Γράφει, λοιπόν:

Το «Σπίτι Παιδιού» Κάτων Κλεινών και άλλα «Σπίτια Παιδιού», το 1958, συμμετείχε σε επίσημη επετειακή γιορτή και μετά την παρέλαση, πραγματοποίησαν εκδήλωση στην Φλώρινα με παραδοσιακούς χορούς και φυσικά με τις τοπικές τους ενδυμασίες. Όλοι οι άλλοι σύλλογοι πήραν από τα Σπίτια Παιδιού και δημιούργησαν τα χορευτικά τμήματα. Υπήρχαν δύο – τρείς σύλλογοι τότε και σήμερα υπάρχουν σε κάθε γειτονιά!

Τα «Σπίτια Παιδιού» της Βασιλικής Πρόνοιας κατ? αρχήν και Βορείων Επαρχιών και μετέπειτα Ε.Π.Ο., πρόσφεραν παρά πολλά στα απομακρυσμένα χωριά στις Βόρειες Επαρχίες για την ανύψωση του βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου. Η Διοίκηση με έδρα την Φλώρινα, οι υπάλληλοι, οι αρχηγοί των «Σπιτιών Παιδιού» εργάσθηκαν επί 24ώρου βάσεως, με μεγάλη υπαλληλική ευσυνειδησία και είτε το θέλουν είτε όχι να το πιστέψουν, εμείς κάναμε το καθήκον μας. (σημείωση σ.σ.: η κ. Αντιγόνη Τσάμη επί σειρά ετών υπήρξε αρχηγός σε «Σπίτια Παιδιού» εκείνης της εποχής). Άλλωστε στον τεράστιο αυτό Οργανισμό, ο οποίος αγκάλιασε με στοργή όλες τις Βόρειες Επαρχίες, εργάζονταν από κάθε κόμμα ας το πω καθαρά. Υπεράνω όλων ήταν το καθήκον μας, χωρίς γκρίνιες και μιζέριες σαν τις σημερινές.

Αντιγόνη Λ. Τσάμη

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »