Η ποδοσφαιρική ομάδα «Βίγλα» Πισοδερίου Φλώρινας του έτους 1954

Γράφει ο Σωτήρης Βόσδου |

Το ιστορικό Πισοδέρι, που τόσα προσέφερε στον Μακεδονικό Αγώνα, δεν έχει πλέον μόνιμους κατοίκους. Οι καταστροφές που υπέστη, οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν για την επιβίωση και καλύτερη διαβίωση οδήγησαν τους κατοίκους του να αναζητήσουν στέγη αλλού. Στην Φλώρινα οι Πισοδερίτες αποτέλεσαν και αποτελούν μία δραστήρια και ενεργό κοινότητα και, μερικές δεκαετίες πίσω, είχαν δημιουργήσει και ποδοσφαιρική ομάδα, την «Βίγλα» Πισοδερίου.

Η φωτογραφία μας είναι από ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας το 1954 στην Ιτιά, προφανώς με την τοπική ομάδα.

Ξαπλωμένος στο γρασίδι ο Θεμιστοκλής Φίσκας (τερματοφύλακας) και, από τα αριστερά, πρώτος, ο Παντελής Κόκκος (με το κουστούμι) και έκτος ο Χρήστος Αδαμαντίου.

Από τα δεξιά, οι Θεμιστοκλής Γαρδάνης, Βασίλειος Αναστ. Κοΐδης, Δημήτριος Χατζηκωνσταντίνου, Τιμολέων Χάσος (οι τέσσερεις με τα πολιτικά), και έκτος από τα δεξιά ο Βασίλειος Γώγος (ποδοσφαιριστής). Μεταξύ του Βασίλη Γώγου και του Τιμολέοντος Χάσου, ο ψηλός ποδοσφαιριστής, είναι ή ο Πέτρος Χρ. Σιδέρης (από το Ανταρτικό) ή ο Πέτρος Δούκας.

Ευχαριστούμε πολύ τον Κ.Α.Σ. για την παραχώρηση της φωτογραφίας από οικογενειακό αρχείο, τον φίλο και συνεργάτη της στήλης Θανάση Βογιατζή, τους φίλους Πισοδερίτες που πρόθυμα και άμεσα ανταποκρίθηκαν και, ιδιαίτερα, τον Παντελή Δάφα, πρόεδρο του Δασικού Συνεταιρισμού Πισοδερίου, που συνέδραμαν στην αναγνώριση των ποδοσφαιριστών και οπαδών της ομάδας.

πηγή: «Φωνή της Φλωρίνης», φύλλο 2935/17.09.2021

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »