Μια παρέα νέων επαγγελματιών του 1953

Shares

Μια ανάπαυλα την καθημερινή βιοπάλη των 6 νέων επαγγελματιών Φλωρινιωτών, τους έδωσε την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στην είσοδο του ξυλουργείου του Πέτρου Λ. Βόσδου, που ήταν στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, λίγο πιο κάτω από τον παλιό φούρνο Σιάκου, όπου σήμερα είναι το στεγνοκαθαριστήριο “Ο Κύκνος” της κ. Χριστίνας Κάτη.

Ήταν 12 Φεβρουαρίου 1953, όπως σημειώνει στο πίσω μέρος της φωτογραφίας, ο Φάνης Εμμανουηλίδης, την οποία διαφύλαξε ως προσωπικό “κειμήλιο” και την έστειλε στο παλιό αφεντικό του μαραγκό Πέτρο Βόσδου, από την Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια και σήμερα είναι γραμματέας του εκεί ευφήμως δρώντος Συλλόγου Φλωρινιωτών. Όλοι τους άνοιγαν τότε τα φτερά τους στα επαγγέλματά τους, στα οποία μερικοί από τους εικονιζόμενους, τερμάτισαν και συνταξιοδοτήθηκαν.

Στην φωτογραφία μας είναι από αριστερά: Παύλος Ιωαννίδης, κουρέας, Κώστας αγνώστου επωνύμου, Πέτρος Βόσδου, επιπλοποιός – ξυλουργός, Φάνης Εμμανουηλίδης, ο γνωστός κουρέας και λάτρης της ορειβασίας μακαρίτης πια Βάσος Αγγελίδης, κουρέας, και Θανάσης Χατζηπολυχρονίου, κουρέας στο Τορόντο του Καναδά.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »