Τα παιδιά του Γιάζι

Shares

Το κείμενο που ακολουθεί με τις φωτογραφίες που το συνοδεύουν είχε αποστείλει προς την «Φωνή της Φλωρίνης» ο Σοφοκλής Μιχ. Φίσκας τον Δεκέμβριο του 2003. Μια νοσταλγική αναφορά στην παρέα των συμμαθητών του από το Γιάζι. Απολαύστε το…

Τα παιδιά του Γιάζι

Δυο αναμνηστικές φωτογραφίες από τα ανέμελα μαθητικά μας χρόνια, που αλίμονο πέρασαν τόσο γρήγορα, τραβηγμένες στις 22/02/1952, η μια στο γεφύρι του Γιάζι και η άλλη στο στενό του Γιάζι, γωνία οικίας Βούλτση, στέκια συγκέντρωσης της παρέας μας, αλλά και συχνών προστριβών με τον αείμνηστο Πέτρο Βούλτση, για τις ατελείωτες και κυρίως βραδυνές θορυβώδεις συζητήσεις μας.

Ήταν τότε που όλες οι διασκεδάσεις μας ήταν το υπαίθριο παιχνίδι και οι συζητήσεις μας, αφού τα κέντρα και οι σημερινές διασκεδάσεις ήταν ανύπαρκτες, αλλά και οι ελάχιστες που υπήρχαν (κινηματογράφος, καφενεία), οικονομικά και σχολικά απαγορευτικές για μας.

Εξάλλου ήμασταν υποχρεωμένοι να φορούμε πάντα το μαθητικό πηλήκιο, η κυκλοφορία μας μετά τις 6 μ.μ., επί ποινή αποβολής απαγορεύονταν, αμάρτημα ήταν επίσης και απαγορεύονταν το κάπνισμα και όλες οι εξωσχολικές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Όμως παρ’ ολές τις δυσκολίες και τις στερήσεις, ήταν τα ωραιότερα χρόνια της ζωής μας, ήταν τα χρόνια της νιότης μας.

Στην δεύτερη φωτογραφία διακρίνονται με σειρά από τα αριστερά:
Μιχάλης Σαπουντζής (Ντίζος), Γιάννης Βούλτσης, Ναούμ Σιάκος, Γιάννης Λιάτσης, Βαγγέλης Μπάρας, Τάσος Τσικώτης, Άρης Γερμανός, Σοφοκλής Φίσκας, Ανέστης Διαμαντόπουλος.

Σοφοκλής Μιχ. Φίσκας
31/12/2004

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »