Μορφές του Δημοτικού Σταδίου Φλώρινας: «Ο Καλλίνικος»

Γράφει ο Τέλης Κασκαμανίδης |

Ο Καλλίνικος! Ο Άρχοντας των αποδυτηρίων! Ο Φροντιστής των πάντων μέσα στα αποδυτήρια! Ο άνθρωπος που «έλυνε και έδενε» εκεί μέσα!

Ο Καλλίνικος (Σιδηρόπουλος για την ιστορία) ήταν αυτός που έκανε κουμάντο σε όλα όσα αφορούσαν τα αποδυτήρια και είχαν να κάνουν με την καθαριότητα του χώρου, το μοίρασμα του ιματισμού, την φροντίδα των ποδοσφαιρικών παπουτσιών των παικτών (βάψιμο, γυάλισμα, κορδόνια), το πλύσιμο των στολών του αγώνα όπως και των προπονήσεων (πετσετών, σαπουνιών κ.τ.λ.) και επειδή όλα αυτά απαιτούσαν κόπο και κούραση ο Καλλίνικος προσπαθούσε να περιορίσει τον όγκο τους για να μην επιβαρύνεται η υγεία του αφού ήταν ήδη μεγάλος σε ηλικία. Για αυτό προσπαθούσε να περιορίσει τον αριθμό των νεοεισερχομένων στις προπονήσεις. Είχε όμως και έναν δικό του ιδιότυπο εγωισμό, θέλοντας να ασκεί και ένα είδος εξουσίας στον χώρο… κυριαρχίας του!!!

Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ με τον ΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ τον μεγαλύτερο – σε διάρκεια και προσφορά – τερματοφύλακα του «ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ» και της «ΦΛΩΡΙΝΑΣ»!

Ήταν ο Καλλίνικος που έκανε πολλές φορές την δεύτερη… αξιολόγηση των νέων παικτών που πήγαιναν πρώτη φορά για να ζητήσουν ρούχα για προπόνηση σταλμένοι από κάποιον προπονητή ή σύμβουλο! Μια… ανεπιβεβαίωτη φήμη λέει ότι ο Κώστας Αϊδινίου, ο μεγάλος αυτός Φλωρινιώτης ποδοσφαιριστής ΔΕΝ έπαιξε ποτέ στον «ΝΙΚΗΦΟΡΟ» λόγω… Καλλίνικου γιατί όταν πήγε, σε πολύ μικρή ηλικία, να ζητήσει ρούχα για προπόνηση ο Καλλίνικος βλέποντάς τον αδύνατο και μικροκαμωμένο τον…απέρριψε!!!

«Θύμα» μιας τέτοιας αξιολόγησης ήμουν και… εγώ! Ο Γιάννης ο Κεσίδης με βρήκε να περιφέρομαι μέσα στο γήπεδο στα 15 μου χρόνια και επειδή ήδη κάποιοι με είχαν ξεχωρίσει από αυτούς τους πιτσιρικάδες που κάθε μεσημέρι έπαιζαν δίτερμα πριν αρχίσει η προπόνηση, μου λέει:

Εσύ ξέρεις καλή μπάλα. Γιατί δεν έρχεσαι να κάνεις προπόνηση;
Δεν έχω ρούχα, του απάντησα λίγο ντροπαλά και συνεσταλμένα.
Πήγαινε στον Καλλίνικο και πες του ότι ο Κεσίδης είπε να μου δώσεις ρούχα να κάνω προπόνηση.

Γνωρίζοντας όμως εγώ «τι εστί Καλλίνικος» πήγα και, διστακτικά και φοβισμένα, απευθύνθηκα στον Καλλίνικο:

Κύριε Καλλίνικε, μου είπε ο κ. Κεσίδης να έρθω να μου δώσεις ρούχα να κάνω προπόνηση.

Η στομφώδης απάντηση του «θιγμένου» κ. Καλλίνικου:

Και ποίος λογαράζ Κεσσίδην που θα λέει εμέν σε ποίον θα δίγω ρούχα!

Και αφού με αξιολόγησε σωματικά κοιτώντας με από πάνω μέχρι κάτω με ρωτάει:

Έλα εδώ. Πως λένε εσέν;
Κασκαμανίδη!
Πόντιος είσαι;
Ναι. Πόντιος.
Α… τότε έλα αδακά να δίγωσεν λώματα να εφτάς προπόνησιν!

Πιθανόν, λοιπόν, αν δεν ήμουν… Πόντιος να είχα την… καλή τύχη του Αϊδινίου!!

Κασκαμανίδης Τέλης – Ευγνώμων
(Για όλες αυτές τις όμορφες στιγμές που πέρασα μαζί τους)

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »