Ο «Φαρούκ», ο «Ζάννος» και τα ξυραφάκια… μια κωμική ιστορία από τη ζωή των «Μπέμπηδων του Βορρά»

Γράφει ο Τέλης Κασκαμανίδης |

Ήταν άλλες εποχές! Ήταν η Χρυσή Δεκαετία (1964-1974) του Φλωρινιώτικου ποδοσφαίρου! Ήταν η ΕΠΟΧΗ που το ποδόσφαιρο συγκινούσε μια ολόκληρη πόλη. Ήταν η εκτόνωση, η διασκέδαση της Κυριακής!

Για τους ποδοσφαιριστές του «ΝΙΚΗΦOΡΟΥ», αρχικά, και της «ΦΛΩΡΙΝΑΣ» αργότερα, ήταν η ΕΠΟΧΗ όπου το χιούμορ, τα αστεία και οι φάρσες γέμιζαν τις μονότονες ώρες των πολύωρων ταξιδιών αλλά και της παραμονής στα ξενοδοχεία, όπου κατέλυε η αποστολή της ομάδας. Φάρσες πηγαίες και αυθόρμητες!

Ένας από αυτούς που σκάρωναν τέτοιες φάρσες ήταν ο, νεαρός τότε, αείμνηστος Ζάννος (Γιάννης) Τσαλαγιώργος.

Σε κάποιον εκτός έδρας αγώνα του «ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ», στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή της ομάδας, ο πάντα καλοπροαίρετος Φαρούκ (Οδυσσέας Παυλίδης), όπως συνήθιζε, φρόντιζε να περιποιείται τον εαυτό του με το να ξυρίζεται, να βάζει διάφορες κρέμες, να κόβει τα νύχια του κ.α. Ιδιαίτερη φροντίδα έδειχνε για τα… μαλλιά του! Τα φρόντιζε με τις… ώρες και για αυτόν το λόγο δε δεχόταν ούτε να του τα… ακουμπάνε! Αυτός όμως ήταν και ο λόγος που όλοι του τα… πείραζαν, αφού ήξεραν πόσο δεκτικός ήταν στα πειράγματα μικρών και μεγάλων!

Ο Ζάννος, που κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Φαρούκ (ήταν μάλλον και ο «νονός» της ονοματολογίας «Φαρούκ» από τον βασιλιά της Αιγύπτου), την ώρα που αυτός ετοίμαζε τα σύνεργα του για το ξύρισμα, άρχισε να διαβάλει τις ξυριστικές λεπίδες που χρησιμοποιούσε ο Φαρούκ:

Τα ξυραφάκια που χρησιμοποιείς, Κούλη, (ήταν το άλλο παρατσούκλι του Φαρούκ), δεν κάνουν, είναι άχρηστα!
Άντε φύγε από δω, νιάνιαρο, που θα μου πεις εσύ που ακόμα δεν έβγαλες γένια, ότι τα ΑΣΤΟΡ είναι άχρηστα!
Δεν κόβουν σου λέω. Θα μείνεις αξύριστος!
Μικρέ, φύγε από δω πριν σου τις βρέξω.
Καλά, αλλά θα μείνεις αξύριστος!
Βρε, φύγε από δω μη σε κυνηγήσω.

Ο Ζάννος με κάποιο πρόσχημα παρέσυρε τον Φαρούκ εκτός μπάνιου και έτσι βρήκε την ευκαιρία και αφαίρεσε, από την τότε ξυριστική μηχανή το… ξυραφάκι.

Όταν ο Φαρούκ επανήλθε και συνέχισε τις ετοιμασίες (σαπουνάδα με το πινέλο κ.τ.λ.) σιγοτραγουδώντας, ο Ζάννος παρακολουθούσε από κοντά.

Ο Φαρούκ αφού έκανε μπόλικη σαπουνάδα, πήρε την ξυριστική μηχανή και την έφερε στο μάγουλο του επιχειρώντας να… ξυριστεί! Διαπίστωσε όμως ότι με την πρώτη προσπάθεια αφαιρέθηκε μεν ο αφρός αλλά όχι και τα… γένια! Επιχείρησε δεύτερη φορά και έμεινε… μετέωρος με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του. Ο Ζάννος από δίπλα:

Είδες; Τι σου έλεγα;
Ρε συ, νιάνιαρο, σαν να έχεις δίκιο.
– Φυσικά και έχω δίκιο. Σου ‘λεγα εγώ να πάρεις GILLETTE αλλά δε με άκουγες!

Ο Ζάννος ήταν στην πόρτα έτοιμος, γιατί όταν στην τρίτη προσπάθεια ο Φαρούκ ανακάλυψε το συμβαίνει άρχισε να τον κυνηγάει σ’ όλο το ξενοδοχείο!!!

Τέλης Κασκαμανίδης – Ευγνώμων.
(Για όλες εκείνες τις ωραίες στιγμές που έζησα μαζί τους)

Για την ομάδα του «ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ» τους θρυλικούς «Μπέμπηδες του Βορρά» και τα ονόματα των εικονιζόμενων διαβάστε εδώ.

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »