Οι «Μπέμπηδες του Βορρά» – η θρυλική ομάδα ποδοσφαίρου του «Νικηφόρου» Φλώρινας

Shares

H φωτογραφία μας αναδημοσιεύται από το «Παράθυρο στο Παρελθόν» της «ΦτΦ»*. Προέρχεται από το αρχείο του Δημήτρη Ταραντζόπουλου ο οποίος τη συνοδεύει και με το εξής κείμενο:

Η θρυλική ομάδα του «Νικηφόρου», οι «Μπέμπηδες του Βορρά», όπως την αποκαλούσαν τότε όλες οι αθλητικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, 1963-64, κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας κατανικώντας στην Κοζάνη την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, με αποτέλεσμα να ανέλθει στη Β΄ Εθνική Κατηγορία, όπου διέπρεψε για πολλά χρόνια και μάλιστα με αντίπαλες ομάδες της Κοζάνης, του Ολυμπιακού Βόλου, της Νίκης Βόλου, της Καλαμαριάς, της Δόξας Δράμας, της Καρδίτσας, της Έδεσσας, της Καστοριάς, της Πτολεμαΐδας, της Χαλκίδας, της Λειβαδιάς, του Μακεδονικού Θεσσαλονίκης, του Παναργειακού Άργους Ορεστικού και άλλων ομάδων.

Στην φωτογραφίας μας είναι:

Όρθιοι από αριστερά: Κακιούσης Σπύρος, Γκαντίνας Γεώργιος, (τερματοφύλακας, μη Φλωρινιώτης), Παυλίδης Οδυσσέας (περισσότερο γνωστός με το παρατσούκλι «Φαρούκ»), Τσαλαγιώργος Ιωάννης (Ζάνος), Αλεμπάκης Χρήστος, Τσαλαγιώργος Θεόδωρος.

Καθισμένοι από αριστερά: Ζηβόντσης Δημήτριος, Ταραντζόπουλος Δημήτριος, Κοτσιφάκης Μιχαήλ, Γιούτσος Χρήστος και Νταϊρετζής Ιωάννης.

——————————–

Για την ιστορία του ποδοσφαίρου στη Φλώρινα διαβάστε στο florinapast το άρθρο του Δημήτρη Μεκάση με τίτλο: Το ξεκίνημα του ποδοσφαίρου στη Φλώρινα – Οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Φλώρινας

——————————–

* «Φωνή της Φλωρίνης», φ.2550/18-10-2013

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »