Το έθιμο της πρωταπριλιάς και οι «Μπουνταλάδες» της Φλώρινας

Shares

Το παρακάτω κείμενο το αποσπούμε από το φύλλο της «Φωνή της Φλωρίνης» της 7ης Απριλίου 1962. Αναφέρεται σε ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα που είχε σκαρώσει ο Σύλλογος των «Μπουνταλάδων» διαδίδοντας με σχετικά φέιγ βολάν ότι θα τελούνταν ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας του και της Ρεάλ. Δυστυχώς δεν έχουμε στο αρχείο μας εκείνο το φέιγ βολάν.

Το κείμενο – ανταπόκριση του υποτιθέμενου αγώνα, αν και δημοσιεύεται 6 μέρες αργότερα διατηρεί το περιπαικτικό πρωταπριλιάτικο στυλ που διέκρινε τους Φλωρινιώτες εκείνης της γενιάς.

ΤΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΜΑΤΣ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΩΝ – ΡΕΑΛ

Την 2.30 μ.μ. της παρελθούσης Κυριακής εις το Γυμναστήριον της πόλεώς μας ετελέσθη ο προαναγγελθείς υπό της «Φωνής της Φλωρίνης» και υπό των φέιγ – βολάν των«Μπουνταλάδων», ποδοσφαιρικός αγών μεταξύ της ισχυράς ομάδος των “Μπουνταλάδων” και της δυναμικής ΡΕΑΛ.

Ο αγών παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον, έληξε δε ισόπαλος μηδέν με κανένα υπέρ των«Μπουνταλάδων» Εκ των «Μπουνταλάδων» διεκρίθησαν οι Β. Γιαννόπουλος, κατόπιν απωλείας υπ’ αυτού πέναλτυ, Παπαβασιλείου, ο οποίος κλασικώς ηδράνησε και Κοϊδης λόγω αναχωρήσεως εις Θεσσαλονίκη. Εκείνοι οι οποίοι υπερέβαλλον εαυτούς και εθύμισαν παλιές δόξες ήσαν οι δια του συστήματος της τηλεοράσεως συμμετασχόντες εις τον αγώνα Ηλίας Σταφυλίδης και Δημήτριος Βέγλης.

Ο διαιτητής κ. Τσαχουρίδης ήταν άψογος, υποπέσας εις πολλάς δεκάδας σφαλμάτων.
Τέλος επετεύχθη να μη πραγματοποιηθεί το μάτς, λόγω αρνήσεως της αρμοδίας υπηρεσίας να παραχωρήσει το γήπεδον, ένεκα της ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΣ.

Έτσι οι «Μπουνταλάδες» εγέλασαν, εύχονται δε σε όσους τυχόν την έπαθαν και του χρόνου.

Με την ευκαιρία του παραπάνω κειμένου δημοσιεύουμε την φωτογραφία της ομάδας των «Μπουνταλάδων» του έτους 1960. Ναι! Αυτήν υπήρχε και δεν ήταν ψεύτικη…

Από αριστερά όρθιοι:
Βασίλης Κύρκος, Νίκος Ασίκης, Παύλος Χαλάτσης, Βασίλειος Χριστόπουλος, Θέμης Λιάμπας, Μενέλαος Καλυβιάνος, Σπύρος Σπύρου, Δημήτριος Πέπης, Στέργιος Καλυβιάνος.

Καθιστοί από αριστερά:
Ιωάννης Μισοσίου, Πέτρος Καρακατσάνης, Χρήστος Βούλγαρης, Σωτήρης Κοτορλής και Δημήτρης Δημητριάδης.

Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο του αείμνηστου Μενέλαου Καλυβιάνου.

Σπύρος Παπαχαρίσης

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »