Έναρξη λειτουργίας της Μέσης Τεχνικής Σχολής Φλώρινας το 1973

Shares

Γράφει ο Σπύρος Παπαχαρίσης |

Με το νομοθετικό διάταγμα 580/1970 καθορίζονται οι οργανωτικές και λειτουργικές λεπτομέρειες των Κατώτερων Τεχνικών Σχολών, για τους μαθητές που τελείωναν το Δημοτικό Σχολείο και των Μέσων Τεχνικών Σχολών, που αναφέρονταν σε μαθητές των Κατωτέρων Τεχνικών Σχολών και σε μαθητές που είχαν τελειώσει τουλάχιστον τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου ή είχαν απολυτήριο Γυμνασίου.

Στη Φλώρινα η Μέση Τεχνική Σχολή άρχισε την λειτουργία της τον Οκτώβριο του 1973. Στεγάστηκε στο νεοκλασικό κτήριο (Γιάννη Ζήση) επί της Παύλου Μελά. Διευθυντής της σχολής ήταν ο Αθανάσιος Καϊμακάμης.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 1973. Στη τοπική εφημερίδα «Φωνή της Φλωρίνης», σχετικό άρθρο μας πληροφορεί:

Ήρχισε η λειτουργία της Μέσης Τεχνικής Σχολής

Μία τεχνική σχολή ήρχισε από της Δευτέρας να λειτουργεί εις την πόλιν μας. Πρόκειται δια την Μέσην Τεχνικήν Σχολήν, η τελετή ενάρξεως της οποίας έλαβε χώραν την 5,30 μ.μ. της Δευτέρας, παρουσία του πρωτοσυγγέλου κ. Θεοκλήτου, του νομάρχου κ. Πρωτόγερου, του κ. Στρατιωτικού Διοικητού, του γραμματέως του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βόσδου, του δημάρχου κ. Αργυροπούλου, προϊσταμένων υπηρεσιών, της διευθύντριας της Κατωτέρας Τεχνικής Σχολής κ. Τσικούδη – Μυτζήθρα, καθηγητών, σπουδαστών, σπουδαστριών κ.ά.

Εν αρχή εψάλη αγιασμός, μετά τον οποίον ωμίλησεν ωραιότατα ο διευθυντής της Σχολής κ. Αθανάσιος Καϊμακάμης. Ομιλών εν συνεχεία ο κ. Νομάρχης ηυχήθη ευόδωσιν των προσπαθειών της Σχολής επ΄ αγαθώ του κοινωνικού συνόλου. Επηκολούθησε δεξίωσις. Εις την Σχολήν φοιτούν 150 περίπου σπουδασταί και σπουδάστριαι.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης

———–

«Φωνή της Φλωρίνης», φ.581/12-10-1973

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »