Οι Δάσκαλοι και οι Δασκάλες του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας το 1980

Shares

Το κτήριο, όπου σήμερα στεγάζεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, αποκαλείται από όλους τους Φλωρινιώτες Παιδαγωγική Ακαδημία, ή απλά Ακαδημία. Έτσι αποκαλείται και η γύρω γειτονιά.

Επί σειρά δεκαετιών, στο επιβλητικό αυτό κτίριο, που κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930, στεγάστηκε το 4ο Δημοτικό, που μετεξελίχτηκε σε πρότυπο Δημοτικό Σχολείο και, ταυτόχρονα, η Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας (Π.Α.Φ.).

Στις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου φοίτησαν αναρίθμητοι μαθητές και δίδαξαν άξιοι εκπαιδευτικοί εκπληρώνοντας στο ακέραιο το ιερό τους καθήκον.

Στη φωτογραφία μας (28 Μαΐου 1980), οι δάσκαλοι και οι δασκάλες του 1ου 6θέσιου Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας, απόφοιτοι και αυτοί της Ακαδημίας μας, μπροστά στην κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Από αριστερά:

Γιώργος Φερεντίνος, Ελένη Παρίση – Βασιλειάδου, Αικατερίνη Βακάλη – Σακαλάκη, Γεώργιος Γκέκας, Ελένη Σημαντήρα, Νίκος Τσώκας, Λέτη Λούκαρη – Κωνσταντινίδου, Αναστασία Χατζηστεφάνου, Θεόφιλος Παπαδόπουλος, Θωμάς Σαράφης και Παναγιώτης Βακάλης.

Ευχαριστούμε πολύ την Πόπη Σημαντήρα – Σταύρου για την παραχώρηση της φωτογραφίας καθώς και τον κ. Θωμά Σαράφη, εκ των δασκάλων της φωτογραφίας.

πηγή: «Φωνή της Φλωρίνης», φύλλο 2699/11-11-2016

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »