Φλωρινιώτες στο καρναβάλι της Νάουσας

Shares

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι η άλλοτε βιομηχανούπολη Νάουσα, διοργάνωνε και διοργανώνει και τώρα, τέτοιες ημέρες της αποκριάς, εξαιρετικού κεφιού καρναβάλι, με τις περίφημες Μπούλες, με τις τεράστιες κουδούνες και τα παραδοσιακά γιαταγάνια τους.

Πολύς κόσμος από διάφορα μέρη της Ελλάδος, ιδίως από την Βόρειο Ελλάδα, σπεύδει στην Νάουσα για να χαρεί το εντυπωσιακό καρναβάλι της και να περάσει μερικές ώρες ευχάριστα.

Δεν ήσαν λίγοι οι Φλωρινιώτες που στο παρελθόν πήγαιναν στην Νάουσα και όχι μόνο απολάμβαναν το καρναβάλι, αλλά και διασκέδαζαν μαζικά, όπως π.χ. οι Φλωρινιώτες της φωτογραφίας μας, που πριν μερικές δεκάδες χρόνια πήγαν στην Νάουσα, με τα καλά κρασιά, και τόριξαν στο χορό καταμεσής του δρόμου.

Μερικοί φορούν και καρναβαλίστικα καπέλα. Δυστυχώς, από τους εικονιζόμενους στην φωτογραφία, μόνο τέσσερις αναγνωρίστηκαν, οι εξής από αριστερά: τρίτος στην σειρά ο τραπεζιτικός Παύλος Χαλάτσης, δίπλα του με το μαύρο κοστούμι ο ποδοσφαιριστής που βομβάρδιζε τις εστίες των αντιπάλων ομάδων Κώστας Μπέλτσος, ακριβώς πίσω του, μόλις διακρινόμενος, ο ελαιοχρωματιστής Σταύρος Χατζόπουλος και στην συνέχεια, με το καπέλο, το παπιγιόν και την καμπαρτίνα, ο πράκτορας ταξιδιών, Κώστας Ζήκος, του οποίου η αδελφή κ. Ελένη Δουβαντζή, που διαμένει στα Γιαννιτσά, μας παρεχώρησε ευγενώς την φωτογραφία. Την ευχαριστούμε.

Θεόδωρος Βόσδου

Διαβάστε επίσης...
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω πράξη πριν υποβάλετε το σχόλιό σας *

Translate »